Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,75 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Orangeglaseret jordbærkage med jordbærshot 8

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

  • 150 g Smør
  • 150 g Sukker
  • 2 Æg
  • 125 g Hvedemel
  • 1 tsk Bagepulver
  • revet Appelsinskal fra 1 økologisk appelsin
  • Appelsinsirup

  • Appelsinsaft fra 1 appelsin
  • 2 spsk Sukker
  • 4 store Jordbær
  • Jordbærshot

  • 250 g friske Jordbær
  • 8 Isterninger
  • 1 dl Jordbær sirup (grenedine eller anden koncentreret saft)
  • 2 dl Appelsinsaft , friskpresset

Sådan gør du

  1. Rør smør, sukker og marcipan blødt og cremet og pisk æggene i et ad gangen.
  2. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og rør det i sammen med revet appelsinskal.
  3. Kom dejen i en lille smurt meldrysset springform eller dyb tærteform.
  4. Kog appelsinsaft og sukker ind til en tynd sirup.
  5. Skær jordbærrene i skiver, læg dem oven på kagen og hæld siruppen hen over.
  6. Bag kagen ved 150˚C i ca. 1 time og 15 min. Mærk efter med en gaffel eller strikkepind, om kagerne er bagt. Så længe der sidder dej på gaflen, er kagen ikke bagt færdig.
  7. Findel jordbær, isterninger, sirup og appelsinsaft i en blender, fordel i 8 shotglas og server straks med kage.

Tip

Kagen kan bages i op til 5 dage i forvejen, pakkes ind og opbevares ved stuetemperatur.

Find flere opskrifter på jordbærtærter her.

Produkter i opskriften