Små portionskager med jordbær 15
Med denne opskrift på "nemmelavede" jordbærtærter fra Odense Marcipan kan du nemt lave de fineste små portionsanrettede jordbærkager til dine gæster. Kagerne består af en mazarinbund med marcipan, mørk chokolade, vaniljecreme og friske, sprøde jordbær. Jordbærkagerne er oplagte til sommerens fester og er helt ideelle til kagebuffet, studenterfest og reception.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 15 stk.
-
Bund
- 140 g Sukker
- 140 g blødt Smør
- 3 stk. Æg
- 30 g Hvedemel
-
Vaniljecreme
- 2 dl Sødmælk
- 1,75 dl Piskefløde
- 0,50 stk. Vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
- 40 g Sukker
- 30 g Maizena
- 2 stk. Pasteuriserede æggeblommer
- 1,75 dl Piskefløde til flødeskum
-
Pynt
- 250 g Jordbær
Sådan gør du
- Sæt smør og æg frem, så det har rumtemperatur, når du skal bruge det.
- Ælt marcipan og sukker sammen.
- Ælt først halvdelen af det bløde smør i marcipanmassen (med hånden eller med en røremaskine).
- Rør derefter resten af det bløde smør i og tilsæt efterfølgende to af æggene, men ét ad gangen.
- Tilsæt mel sammen med det sidste æg, og rør massen sammen.
- Sprøjt mazarinmassen i 15 papir muffinsforme, som kan holde formen.
- Bag mazarinbunden ved 190 grader i ca. 25 min. Den skal være mørk, gylden og gennembagt, før den er færdig.
- Hak eller riv chokoladen og drys den over bunden, så snart kagerne kommer ud af ovnen. Lad den smelte helt. Fordel chokoladen jævnt på bunden med bagsiden af en ske, når den er smeltet, og lad det hele køle af.
Vaniljecreme
- Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud.
- Kom vaniljestang og korn, eller vaniljesukker, 1 dl mælk og fløde i en gryde og bring det i kog.
- Bland sukker, maizena og æggeblommer med resterende 1 dl mælk og pisk det sammen. Når mælke-flødeblandingen koger, hældes den langsomt over i skålen og det hele piskes godt sammen. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den langsomt op under omrøring. Lad cremen koge igennem et minuts tid, under omrøring inden den hældes en i skål, til afkøling. Tag vaniljestangen op. For at undgå mælkeskind på cremen mens den afkøler, kan man drysse overfladen med lidt sukker.
- Pisk den kolde creme godt igennem, så den bliver klumpfri.
- Pisk fløden let op, og vend i vaniljecremen. Sprøjt en lille portion creme på hver af mazarinbund. Ekstra creme, kan serveres ved siden af.
- Rens jordbærrene, men undgå helst at skylle dem, da de vil suge vandet til sig, og skær stilken af. Del jordbærrene i halve og kvarte, og fordel dem på cremen.
Server jordbærtærterne med det samme eller opbevar den i køleskabet til senere på dagen. Jordbærtærten smager allerbedst, samme dag som den er pyntet med de friske, sprøde bær.
Tip
- Mazarinmasse bør røres så lidt som muligt, da man ellers vil få luft i massen, og den vil koge op under bagning.
Bunden kan med fordel bages dagen før og opbevares i køleskabet, eller endnu bedre kan den fryses og bruges, når lejligheden byder sig.
Find flere opskrifter på jordbærtærter og jordbærkager lige her.