Gammeldags æblekage med marcipancrumble 6
En klassiker som vi elsker og aldrig bliver træt af. Marcipan crumble er både lækkert, sprødt og uimodståeligt.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
-
Æblekompot
- 1.000 g Æbler
- 1 Vaniljestang
- 150 g Sukker
- 1 dl Vand
- 1 Kanelstang
-
Marcipancrumble
- 150 g Rørsukker
- 150 g Hvedemel
- 75 g Smør
-
Topping
- 3 dl Piskefløde
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Æblekompot: Skræl æblerne, fjern kernehus og skær æblerne i grove tern.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i lidt af sukkeret, som bliver til vaniljesukker.
- Kom æbler, vaniljesukker, vaniljestang, vand og kanelstang i en gryde og kog æblerne til de er møre.
- Tilsæt det resterende sukker og kog yderligere et par minutter ved svag varme.
- Tag æblekompotten af varmen og fjern vaniljestangen. Afkøl æblekompotten.
- Tænd ovnen på 200°C
- Marcipancrumble: Riv marcipanen groft og kom den i en skål med rørsukker, hvedemel og smør.
- Ælt blandingen til en crumble og fordel på en bageplade med bagepapir.
- Bag i ca. 10 min. til den er flot gylden. Vend lidt rundt i den undervejs. Afkøl crumblen.
- Servering: Pisk fløden til skum.
Tip
Marcipancrumble kan med fordel laves i god tid. Hvis den opbevares i en beholder med låg, holder den sig fint et par dage.
Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.