Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
45 minutter
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 9 anmeldelser

Gammeldags æblekage med marcipancrumble 6

En klassiker som vi elsker og aldrig bliver træt af. Marcipan crumble er både lækkert, sprødt og uimodståeligt.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Æblekompot: Skræl æblerne, fjern kernehus og skær æblerne i grove tern.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i lidt af sukkeret, som bliver til vaniljesukker.
  3. Kom æbler, vaniljesukker, vaniljestang, vand og kanelstang i en gryde og kog æblerne til de er møre.
  4. Tilsæt det resterende sukker og kog yderligere et par minutter ved svag varme.
  5. Tag æblekompotten af varmen og fjern vaniljestangen. Afkøl æblekompotten. 
  6. Tænd ovnen på 200°C
  7. Marcipancrumble: Riv marcipanen groft og kom den i en skål med rørsukker, hvedemel og smør.
  8. Ælt blandingen til en crumble og fordel på en bageplade med bagepapir.
  9. Bag i ca. 10 min. til den er flot gylden. Vend lidt rundt i den undervejs. Afkøl crumblen.
  10. Servering: Pisk fløden til skum.

Tip

Marcipancrumble kan med fordel laves i god tid. Hvis den opbevares i en beholder med låg, holder den sig fint et par dage.

Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften