Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
45 minutter
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Gammeldags æblekage 6

Her har du en opskrift på en klassiker, nemlig en gammeldags æblekage, der blot tager 45 minutter at lave. Kombinationen af de syrlige æbler sammen med verdens bedste crumble med marcipan giver en himmelsk smag. Server æblekagen med let pisket flødeskum, og pynt evt. med bronze støv.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 personer

  • Æblekompot

  • 1 dl Vand
  • 1 stk. Vaniljestang (skåret igennem)
  • 1 stk. Kanelstang
  • 2 stk. Stjerneanis (kan udelades)
  • 150 g Sukker
  • 8 stk. Æbler
  • Marcipancrumble

  • 150 g Rørsukker
  • 150 g Hvedemel
  • 75 g Smør
  • Topping

  • 4 dl Piskefløde

Sådan gør du

  1. Skræl æblerne, og skær i tern. Skær vaniljestangen over, skrab kornene ud, og bland kornene med en smule sukker. Kog æblerne møre sammen med vand, sukker, vanilje, kanelstang og stjerneanis. Når æblerne er kogt møre, sættes kompotten på køl, ind til den skal bruges.
  2. Bland marcipan, rørsukker, hvedemel og smør til en crumble (en masse små stykker). Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir, og bag ved 200° C i 8-10 min., til den er flot gylden. Lad crumblen køle af.
  3. Læg et lag æblekompot i bunden af en skål, og drys derefter et godt lag marcipancrumble. Gentag lagene alt efter, hvor mange lag du ønsker i din æblekage. Husk dog at gemme en smule marcipancrumble til pynt.
  4. Pisk fløden til en let flødeskum, og fordel på toppen af kagen (For et mere dekorativt udtryk kan du komme flødeskum i en sprøjtepose, og sprøjte små toppe ovenpå æblekagen. Vend til sidst noget af marcipancrumblen i bronze støv, og drys på toppen af flødeskummet.

Tip

Æblekagen kan enten portionsanrettes eller serveres i en stor skål (se billeder).

Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften