Gammeldags æblekage 6
Her har du en opskrift på en klassiker, nemlig en gammeldags æblekage, der blot tager 45 minutter at lave. Kombinationen af de syrlige æbler sammen med verdens bedste crumble med marcipan giver en himmelsk smag. Server æblekagen med let pisket flødeskum, og pynt evt. med bronze støv.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
-
Æblekompot
- 8 stk. Æbler
- 1 stk. Vaniljestang (skåret igennem)
- 150 g Sukker
- 1 dl Vand
- 1 stk. Kanelstang
- 2 stk. Stjerneanis (kan udelades)
-
Marcipancrumble
- 150 g Rørsukker
- 150 g Hvedemel
- 75 g Smør
-
Topping
- 4 dl Piskefløde
Sådan gør du
Æblekompot
- Skræl æblerne, og skær i tern.
- Skær vaniljestangen over, skrab kornene ud, og bland kornene med en lille smule af sukkeret.
- Skrab vaniljeblandingen over i en gryde sammen med resten af sukkeret, vandet, kanelstang og stjerneanis, og kog æblerne op. Når æblerne er kogt møre, sættes kompotten på køl, indtil den skal bruges.
Marcipancrumble og flødeskum
- Bland marcipanen, rørsukkeret, hvedemelet og smørret til en crumble (en masse små klumpede stykker). Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir, og bag ved 200° C i 8-10 min., til crumblen er flot gylden. Lad crumblen køle af.
- Pisk fløden til en let flødeskum.
Samling af æblekage
-
Læg et lag æblekompot i bunden af en skål, drys et godt lag marcipancrumble på og top op med flødeskum. Gentag lagene alt efter, hvor mange lag du ønsker i din æblekage. Husk dog at gemme en smule marcipancrumble til pynt på det øverste lag flødeskum.
Tip
Æblekagen kan enten portionsanrettes eller serveres i en stor skål (se billeder).
For et mere dekorativt udtryk kan du komme flødeskum i en sprøjtepose, og sprøjte små toppe ovenpå æblekagen. Vend til sidst evt. noget af marcipancrumblen i bronze støv, og drys på toppen af flødeskumstoppene.
Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.