Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Fastelavnsboller med æble 20

Utraditionel opskrift på fastelavnsboller, hvor fyldet består af friske æbler skåret i små stykker og blandet med skøn marcipan og kanel. Perfekt opskrift på fastelavnsboller til dig, der er vild med æbler i bagværk. Brug eventuelt et syrligt æble til den søde marcipan og få en perfekt kombination af syrlighed og sødhed i dine fastelavnsboller.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

  • Boller

  • 300 g Hvedemel
  • 75 g Margarine
  • 1,50 dl Mælk
  • 30 g Gær
  • 1 Æg
  • 50 g Sukker
  • Fyld

  • 100 g Æbler
  • Kanelsukker

Sådan gør du

  1. Mel og margarine smuldres sammen. Gæren røres ud i mælken, og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser. Sættes til hævning i 30 minutter.
  2. Fyld: Bland æblestykker med kanelsukker og marcipan.
  3. Dejen slås ned og formes til boller. Rul ud til cirkler. Læg 1 tsk. (ca. 10 g) fyld pr. bolle. Luk dejen sammen om fyldet. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nederst. Pensl med æg. Lad dem hæve i 30 minutter. Bag bollerne ved 225° C til de er gyldenbrune.

Tip

Dekoration: ODENSE Overtræk er nemt og praktisk og fås i både hvid, lys og mørk. Smelt overtrækket i vandbad eller mikroovn og dyp bollerne i heri. Drys evt. med krymmel eller hakkede nødder.

Find alle opskrifter til fastelavn lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften