Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Fastelavnskage med nougat og marcipankatte 1

Er du ikke til fastelavnsboller, eller vil du blot prøve noget andet i år, kan du bage denne fastelavnskage med kakao og nougat. Bradepandekagen pyntes som en fastelavnstønde med et hvidt marcipanlåg og pyntes med farverige guirlander og sorte katte af marcipan, som du selv kan farve med pastafarve eller købe færdigfarvet. Kagen er et hit til en festlig børnefastelavn!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 1 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Pisk æg og sukker til en luftig skummende æggesnaps. Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen og smelt nougaten heri. Sigt hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kakao i æggesnapsen og rør det sammen med nougat-smørren.
  2. Kom dejen i en smurt bradepande og bag kagen i ca. 30 minutter ved 170° C. Lad kagen køle af.
  3. Læg marcipanlåget hen over den afkølede kage og skær det til.
  4. Bland marcipan med pastafarve i de farver, der ønskes til dekorationen eller brug overtræksmarcipan med farve.
  5. Rul den farvede marcipanen ud mellem to stykker bagepapir og skær f.eks. to bælter til at sætte rundt om tønden samt katte ud af marcipan. Brug det afskårne marcipan til øjne og knurhår. Lav serpentiner af udrullet marcipan i andre farver.

Tip

Find alle opskrifter til fastelavn lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften