Sværhedsgrad
Forberedelsestid
30 minutter
Samlet tid
90 minutter

Verdens nemmeste fastelavnsboller 10

Gør fastelavn endnu mere hyggelig ved at servere hjemmebagte fastelavnsboller. Opskriften her er supernem, og du kan let skabe et varieret udtryk, når du skal pynte fastelavsbollerne. Fastelavnsbollerne består af en gærdej og en midte af marcipan og cognac (kan udelades). Afslutningsvis kan bollerne pyntes med chokolade og hasselnødde- eller mandelflager.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.

Sådan gør du

Gærdej:

  1. Kom hvedemelet i en skål og smuldr smørret heri. 
  2. Lun mælken, og opløs gæren heri. Tilsæt ægget og sukkeret. 
  3. Ælt mel/smør-blandingen i mælkemassen til dejen er glat og smidig.
  4. Stil dejen tildækket til hævning i ca. 30 min.

Fyld:

  1. Ælt marcipanen med cognacen.
  2. Tag 1/3 fra og vend massen med hakket mørk chokolade (for forskellige smagsoplevelser). 
  3. Slå dejen ned og del den i 10 stykker, som trilles til boller.
  4. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lav en fordybning i midten af bollerne.   
  5. Læg en stor teskefuld af marcipanmassen i hver bolle (7 med marcipan/congnac-massen, 3 med marcipan/congnac/chokolade-massen).

 

  1. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og lad dem hæve i yderligere 30 minutter.
  2. Drys med hasselnødde- eller mandelflager, og bag bollerne ved 225°C i ca. 13 min. til de er gyldenbrune.
  3. Afkøl fastelavnsbollerne før de dekoreres med henholdsvis smeltet hvid og mørk chokolade.   

Produkter i opskriften