Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,5 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Fastelavn med kransekage 24

Kransekage hører sig ofte nytåret til, men vi spiser også kransekage til festlige begivenheder året rundt. I denne opskrift på fastelavsnboller bruger vi en klassisk kransekagemasse som fyld i de åbne fastelavnsbollerne, så du kan se den lækre kransekagemasse, som får tænderne til at løbe i vand. Sæt prikken over i'et og pynt dem chokoladeglasur, så du også tilfører en lækker smag af chokolade til fastelavnsbollen.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 24 stk.

Sådan gør du

  1. Lun mælken og kom smeltet smør og gær i. Rør til gæren er opløst. Kom sukker og salt i og derefter mel. Det svinger lidt, hvor meget mel der skal bruges, men dejen skal være fast og elastisk.
  2. Lad dejen hæve 30-45 minutter.
  3. Del dejen i 2 og rul hvert stykke ud til en aflang pølse på et meldrysset bord. Del hver pølse i 12 stykker og tril dem til boller. Sæt dem på bagepapir på to bageplader og lad dem hæve i yderligere 1 time.
  4. Tryk en fordybning i midten af hver bolle og sprøjt kransekagemasse i. Pisk ægget med 2 spsk. koldt vand og pensl bollerne. Drys dem med mandelflager og bag dem i en forvarmet ovn ved 200° C varmluft i 12-15 minutter.
  5. Lad bollerne køle af på pladen.
  6. Rør flormelis med kogende vand og tilsæt mørk, smeltet chokolade. Sprøjt fastelavnsbollerne med glasuren og lad den størkne inden servering.

Tip

Bollerne er bedst samme dag.

Find alle opskrifter til fastelavn lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften