Fastelavnsboller med marcipanskum og -pynt 20
Denne opskrift på fyldte fastelavnsboller med flødeskum giver dig hele 20 lækre fastelavnsboller, så der er nok til at hele familien kan smage. Vi anbefaler, at du venter med at fylde flødeskummet i bollerne lige inden, de skal spises. Flødeskummet vendes med revet marcipan, hvilket giver både bid og en sødme til skummet.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 personer
-
Boller
- 300 g Hvedemel
- 75 g Margarine
- 1,50 dl Mælk
- 30 g Gær
- 1 Æg
- 50 g Sukker
- 1 Æg til pensling
-
Fyld
- 3 dl Piskefløde
- 3 spsk Flormelis
-
Pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Mel og margarine smuldres sammen. Gæren røres ud i mælken, og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt igennem, til den er smidig og blank. Sættes til hævning i 30 minutter.
- Dejen slås ned og formes til boller. Pensl med æg og lad dem hæve i yderligere 30 minutter. Bag bollerne i ca. 20 min ved 220° C, til de er gyldenbrune.
- Fyld: Pisk fløden med flormelis til flødeskum.
- Riv marcipanen fint og vend den i flødeskummet.
- Flæk de afkølede boller og fyld dem marcipanskummet.
- Pynt fastelavnsbollerne med en tynd marcipanskive, gerne udstukket med en kruset udstikker.
Tip
Du kan også prøve at pynte de lækre fastelavnsboller med chokolade eller overtræk. Læs mere om forskellen på chokolade og overtræk her.
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.