Sværhedsgrad
Arbejdstid
15 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
35 minutter
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Nem smuldrekage med æble og marcipan 6

Smuldrekager er nemme at lave og smager virkelig skønt. Denne er med æble og en aromatisk crumble med marcipan, havregryn og brun farin.  

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 personer

Sådan gør du

Smuldrekage

  1. Tænd ovnen på 200°C.
  2. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær æblerne i grove tern. Smelt smørret på en pande og rist æblerne i smørret i 3 min. til en får en anelse farve.
  3. Tag æblerne af panden og læg dem i en smurt ovnfast fad.
  4. Riv marcipanen groft og kom den i en skål med havregryn, brun farin og smør skåret i mindre stykker.
  5. Ælt blandingen sammen til en crumble og fordel over æblerne. Bag kagen i ca. 20 min. til den er flot gylden.

Tip

Æblerne kan fint erstattes af fx pærer, eller prøv med en rabarberkompot i sommermånederne.

Server evt. din færdigbagte smuldrekage med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften