Nem smuldrekage med æble og marcipan 6
Udnyt dine madæbler i haven og lav den lækreste æblekage med marcipancrumble. I Danmark kaldes denne kagetype også for smuldrekage, da crumblen på toppen æltes sammen og "smuldres" over kagen, inden den bages. Crumblen på toppen er lavet af marcipan, smør, havregryn og brun farin. Den færdige kage er derfor en skøn kombination af blød og sprød, sødme og syre. En ægte kageklassiker - med god grund.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
-
Smørstegte æbler
- 4 stk. store Madæbler
- 10 g Smør
-
Marcipancrumble
- 100 g Smør
- 75 g groft valsede Havregryn
- 75 g Brun farin
Sådan gør du
Smørstegte æbler
- Skræl og skær madæblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær æblestykkerne i mindre tern. Smelt smørret på en pande, og rist æbleternene i smørret i ca. 3 min. til de får en anelse farve.
- Læg æblestykkerne i et smurt ovnfast fad.
Marcipancrumble
- Riv marcipanen groft.
- Skær smørret i mindre stykker.
- Bland marcipanen, smørret, havregrynene og den brun farin, og ælt blandingen sammen til en crumble.
- Fordel crumblen over æblerne i fadet, og bag kagen i ca. 20 min. ved 200 °C. til den er flot gylden.
Tip
Æblerne kan fint erstattes af f.eks. pærer, blommer eller rabarberkompot.
Server evt. din færdigbagte smuldrekage med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.