Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,6 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Fuldkornsæblekage med marcipan og kanel - uden tilsat sukker 14

Er du på jagt efter et sundere alternativ til din æblekage? Så er denne fuldkornsæblekage den helt rigtige. Vi har justeret på vores opskrift og udskiftet sukker med sødemiddel og anvendt vores marcipan uden sukker. Selvom vi har ændret lidt på opskriften, smager den lige så skønt som den klassiske æblekage.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 14 stk.

  • 3 stk. Æg
  • 200 g EASIS Perfect Strø (Perfect Fit eller lignende)
  • 100 g
  • 1 stk. Citron , revet skal
  • 1 Vaniljestang
  • 100 g Olie + lidt til at smøre formen med
  • 250 g fuldkorns Hvedemel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Kardemomme, stødt
  • 0,50 tsk fint Salt
  • 4 stk. Æbler
  • Kanel , stødt

Sådan gør du

  1. Pisk æg, olie, citronskal og korn fra vaniljestangen, til en tyk og luftig æggesnaps. Bland alle de tørre ingredienser og vende dem i æggesnapsen. Riv marcipanen groft, direkte ned i dejen og vend det hele sammen.
  2. Smør en 24 cm springform med olie og fordel halvdelen af dejen, heri. Skræl æblerne , fjern kernehuset og skær i tynde både. Fordel halvdelen af æblerne på dejen og fyld resten af dejen på toppen. Pynt med de sidste æbler og et lille drys kanel.
  3. Bag ved 160 grader i 1 time – tjek om kagen er færdigbagt efter 50 min, ved at stikke en lille kniv ned i midten. Hvis ikke der sidder dej på kniven, er kagen færdig.

Tip

Lignende opskrifter