Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Luksus hindbærsnitter 20

Her får du opskriften på luksus hindbærsnitter med marcipan i mørdejen og kransekagemasse i hindbærfyldet. I stedet for den klassiske glasur, er hindbærsnitterne her toppet med naturlig farvet lyserød ruby chokolade og små sukkerperler.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

Sådan gør du

Mørdej:

  1. Bland hvedemel, revet marcipan, vaniljekorn og sukker. Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med æg.
  2. Ælt hurtigt dejen sammen, form til en aflang pølse, og tryk den flad.
  3. Pak dejen ind i plastfilm, og læg den på køl i mindst 30 min.

Fyld:

  1. Blend hindbær, sukker og majsstivelse. Rør bærmosen sammen med kransekagemasse, og lad den trække.

Samling og pynt:

  1. Rul mørdejen ud til en stor rektangel ca. 30x45 cm. på et meldrysset bord. Del dejen i to stykker på 15x45 cm., og træk dem forsigtigt enkeltvis over på et stykke bagepapir. Læg dejpladerne i fryseren i ca. 15 min., så er de nemmere at håndtere.
  2. Læg den ene dejplade på en bageplade med bagepapir. Smør hindbærmassen ud på dejpladen, og læg så den anden plade oven på, tryk en anelse, så massen kommer helt ud til kanten, og træk papiret af. Bag kagen midt i ovnen ca. 25 min. ved 175°C.
  3. Afkøl kagen i 10 min., og smør den med smeltet Ruby chokolade. Drys med mini perler, og lad chokoladen stivne.
  4. Skær kanten til lige inden chokoladen er helt stiv (der er sikkert nogle, der gerne vil have smagsprøver). Skær dernæst straks kagen i f.eks. 10 kvadrater på ca. 7,5x7,5 cm og halvér dem diagonalt eller lad fantasien bestemme formen.

Tip

Bland evt. lidt olie i ruby chokoladen, så den ikke får striber, og så du ikke behøver at temperere den.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften