Bananmuffins med karamel fudge og chokolade 12
Mangler du en lækker og nem opskrift på muffins? Så foreslåt vi, at du tryller disse skønne bananmuffins med karamel fudge og chokolade frem! De smager fantastisk, og passer perfekt til en god kop kaffe.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Muffins
- 125 g Smør
- 150 g Sukker
- 1 tsk Vaniljeekstrakt eller -pasta
- 2 Æg (str. m/l)
- 2 Bananer (store)
- 75 g Græsk Yoghurt
- 125 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
-
Pynt
- 150 g blødt Smør
- 75 g Glukosesirup
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Rør smør, sukker, vanilje og marcipan blødt og cremet. Pisk derefter æggene i et ad gangen, til det er luftigt.
- Tilsæt mosede bananer og yoghurt, og rør det sammen.
- Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og rør det sammen.
- Kom til sidst chunks og fudge i dejen, bland det hurtigt, og fordel dejen i 12 smurte muffinsforme.
- Bag dem straks ca. 25 min. ved 180°C varmluft, og afkøl på en rist.
- Frosting: Pisk smørret i mindst 10 min., til det er helt hvidt og luftigt. Stop evt. et par gange, og skrab det ned ad siderne med en dejskraber. Mens der piskes, tilsættes karamelsauce og glukosesirup lidt ad gangen til en luftig cremet smørcreme. Pisk evt. lidt æggeblomme i for at binde det sammen. Kom cremen i en sprøjtepose og pynt kagerne.
- Vend chokoladespånerne i guldstøv, og pynt kagerne med dem sammen med karamelspåner.
Tip
Tilsæt lidt knust havsalt til frostingen for at få en lækker saltkaramelsmag.
De muffins, du ikke skal bruge med det samme, kan med fordel fryses, når de er bagt, inden der kommes frosting på.
Se alle vores opskrifter på banankage her.