Marcipanmuffins med pistaciefyld 12
Disse lækre marcipanmuffins med pistaciefyld er en skøn kombination af sødme og nøddeagtig smag. Fyldet består af vores ODENSE dessertmasse med pistaciesmag, som er klar til brug og super nem at sprøjte ud. Disse muffins er perfekte sammen med en kop kaffe eller et glas mælk til en hyggelig eftermiddag, eller til fødselsdage og andre festlige lejligheder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
- 70 g Smør
- 125 g Sukker
- 1 Æg
- 1 tsk Vaniljesukker
- 1,25 dl Mælk
- 140 g Hvedemel
- 70 g Grahamsmel
- 1,50 tsk Bagepulver
- 0,50 tsk Kanel (stødt)
-
Topping
- 3 spsk Smør
- 100 g Sukker
- 2 spsk Kanel (stødt)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Forvarm ovnen til 180° C varmluft.
- Rør smør og sukker sammen. Tilsæt æg, mælk og vaniljesukker, og rør det sammen. Tilsæt derefter mel, kanel og bagepulver og rør sammen, til det lige akkurat er blandet.
- Riv herefter marcipanen groft og rør den i.
- Fyld 1 spsk. dej i hver muffinform.
- Kom derefter lidt pistaciemasse (ca. 2 tsk.) på hver kage, og fordel resten af dejen i formene.
- Bag kagerne i ca. 20 minutter, til de er gyldne, og lad kagerne køle af.
- Lav toppingen: Smelt smørret, pensl kagerne med den smeltede smør. Drys herefter med sammenrørt kanelsukker.
Tip
Man kan variere kagerne med skiver af ODENSE Nougat i midten.
Se her for flere opskrifter på muffins.