Banankage

Banankager er alletiders nemme, lækre, hurtige, børne- og køleskabsvenlige kager. Og så har de også et strejf af god samvittighed. Den bærende ingrediens er jo trods alt banan. Derfor finder du tit banankage-opskrifter i sammenhæng med "sunde søde sager".

Banankage går ofte godt i spænd med chokolade og nødder, men du kan lave banankage på alverdens måder. Find inspiration til din næste banankage her på siden - vi har sørget for nemme og lækre opskrifter.

Danskernes mest efterspurgte kage: Banankagen. Banankagen har i en årrække været den mest søgte kage online, og det forstår vi udmærket godt! Den er et sikkert hit, og den er næsten bedre dagen efter.

Banankage Med Chokolade Og Marcipan 02

Banankagen - en absolut favorit

En helt speciel og velsmagende kage er muligvis banankagen - og så er den bare en favorit hos mange. Banankagen er nemlig også en fantastisk måde at bruge modne bananer på, der måske ikke længere er lige så appetitlige at spise som de er. De modne bananer tilføjer sødme og fugt til kagen - hvorfor en banankage helst skal være svampet. 

Banankagen er alsidig og passer perfekt til enhver lejlighed. Det er en skøn kage at forkæle dig selv med en kop kaffe eller te, en fantastisk dessert til at imponere gæsterne, eller en dejlig overraskelse til børnenes skolemadpakker.

Vi har her på siden samlet vores bud på både den klassiske banankage og som muffins. Så gå på opdagelse og find din favorit. 

Banankage

Undgå en tør banankage

En svampet banankage er altså bare det bedste! Læs med her for at få gode tips til hvordan din banankage kan blive godt svampet med masser af smag:

  1. Et godt tip til at gøre din banankage saftig og fuld af smag, er ved at bruge modne bananer, næsten overmodne bananer med masser af brune pletter. Disse bananer er sødere og indeholder mere fugt, hvilket bidrager til saftigheden af kagen. 
  2. Bananerne skal moses godt og grundigt. Dette hjælper med at fordele banansmagen og fugtigheden jævnt i dejen. 
  3. Når du kombinerer ingredienserne, skal du undgå at overblande dejen. Bland blot indtil ingredienserne er kombineret for at undgå at udvikle gluten, hvilket er med til at gøre kagen tør.
Bananmuffins Med Karamel Fudge Og Chokolade 02

Ekstra tilføjelse til den klassiske banankage

Vi hos Odense Marcipan elsker at eksperimentere med forskellige variationer af den klassiske banankage. Hvis du er nøddefan, kan du tilføje hakkede valnødder eller pekannødder for at tilføre et ekstra lag knas og sprødhed til kagen.

Er du en af dem med en lidt sødere tand, er der endnu flere lækre valgmuligheder. Der kan tilføjes ODENSE Marcipan, hvilket tilfører en udsøgt smag og konsistens til kagen, ODENSE Chokolade Chunks eller ODENSE Karamel fudge. Du kan selvfølgelig også tilføje alle!

Banankagedejen kan også forvandles til små, lækre bananmuffins, der kan toppes med alt efter din smag. Så lad kreativiteten flyde, og skab din helt egen unikke version af banankagen!