Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Lakridsmuffins med hvid chokolade og fine fondantblomster 12

Udlev din indre konditor med denne opskrift på lækre lakridsmuffins med smukke fondantblomster. De færdigbagte muffins smøres med smørcreme, overtrækkes med fondant og pyntes med blomster af fondant.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

  • Lakridsmuffins

  • 0,50 Vaniljestang
  • 125 g Rørsukker (lyst)
  • 125 g Smør (blødt)
  • 2 Æg (str. M, stuetemperatur)
  • 225 g Hvedemel
  • 1 tsk Bagepulver
  • 0,50 tsk Salt (fint)
  • 1 dl Kærnemælk
  • Smørcreme

  • 100 g Smør (blødt)
  • 200 g Flormelis
  • 1 spsk Mælk
  • Pynt

  • 250 g
  • 100 g
  • 100 g
  • 50 g
  • Lidt Majsstivelse til udrulning
  • Evt. Pulverfarve til dekoration (grøn og lyserød)

Sådan gør du

  1. Lakridsmuffins: Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule rørsukker.
  2. Pisk vaniljesukker, rørsukker og smør hvidt og luftigt. Tilsæt et æg ad gangen, mens du stadig pisker. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og sigt det ned i dejen. Tilsæt kærnemælk, hvide chokoladeknapper og lakridspulver og rør det sammen til en jævn dej.
  3. Fyld dejen i 12 muffinsforme. Bag dine muffins ved 180⁰ C varmluft i ca. 20 minutter til de er let gyldne. Lad kagerne køle helt af, inden de opsmøres og overtrækkes.
  4. Smørcreme: Pisk smør og flormelis sammen til det er luftigt. Tilsæt mælk, og pisk videre til cremen er smidig. Smør de 12 muffins op med en smule smørcreme på toppen i et tyndt lag.
  5. Fondantblomster: Udrul den hvide fondant i et tyndt lag majsstivelse. Udstik blomster som evt. males med pulverfarve og dekoreres efter eget ønske. Placer en grøn flad kugle fondant i midten af hver blomst, fastgør den med lidt vand. Lad blomsterne tørre i små “reder”, som laves af bagepapir, for at sikre at de holder formen.
  6. Udrul dernæst sort og lyserød fondant. Udstik 6 sorte og 6 lyserøde runde låg, som placeres omhyggeligt på de opsmurte muffins. Afslut med de fine blomster på toppen.

Tip

Du skal bruge følgende værktøj:
En lille rullepind
4-bladet blomsterudstikker
Rund eller kruset udstikker
Pensler
Fødevaregodkendt lim

Produkter i opskriften