Chokoladekage med abrikos 14
En himmelsk chokoladekage med abrikos og chokoladecreme. Kagen kan toppes med skumfiduser og tørrede abrikoser, efter behov. Følg instruktionerne herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 personer
-
Kage
- 250 g Smør
- 2 spsk Kakao
- 4 Æg
- 250 g Sukker
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1 dl Mælk
-
Chokoladecreme
- 5 dl Piskefløde
-
Fyld
- 100 g Abrikosmarmelade
-
Pynt
- 1 Håndfuld Skumfidus
- 1 Håndfuld Abrikos
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Skær marcipanen i stykker á 10-12 g, og rul til æg i hænderne eller brug evt. æggeruller. Sæt æggene på en pind. Lad dem tørre en times tid, inden de dyppes i smeltet hvid chokolade.
-
Bland sukkeret med en lille smule rosa støv for at farve sukkeret pink. Klip derefter miniskumfiduserne over på skrå, og dyp den klistrede del i sukkeret for at det hænger fast, så det ligner små ører. Læg skumfidusørerne til side til senere brug.
-
Tril den hvide fondant til små kugler, som kommer til at ligne kaninens mund/knurhår. Læg til side til senere brug.
-
Temperér chokoladen, og dyp æggene i chokoladen, hvorefter ”ørerne” sættes på kaninen. Brug en perle som næse. Sæt de små hvide marcipanklumper på, og tryk dem fast, så de bliver en smule flade.
-
Lav til sidst to små øjne på kaninen med smeltet mørk overtræk.
Tip
Find alle vores opskrifter til påske lige her.
Bland sukker og rosa støv, og kombiner med små skumfiduser.
Prøv dig frem, for mulighederne er mange, og kun fantasien sætter grænsen i påskedagene.