Sværhedsgrad
Arbejdstid
35 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Chokolade cookies 24

Opskriften er udviklet af Christian Tønnesen, kendt fra programmet Den store bagedyst på DR1, efteråret 2012. Christian fik en flot 2. plads og imponerede undervejs i de mange dyster med sit bagværk. Han har således en stærk passion for at bage både brød og kager. Christian er perfektionist, stædig og dedikeret.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 24 stk.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 170° C.
  2. Smelt 200 g mørk chokolade over vandbad.
  3. Pisk rørsukker og smør kort i en røreskål (ca. 1 minut). Skrab siderne ned og pisk yderligere 1 minut. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk 1 minut mellem hvert æg. Skrab siderne ned mellem æggene.
  4. Bland den smeltede chokolade i æggemassen og rør det til en ensartet masse. Tilsæt nu den 100 g grofthakkede chokolade. 
  5. Mel, kakao, salt, vaniljesukker og natron sigtes i og det hele røres sammen.
  6. Placer 24 kager med en spiseske på en bageplade med god afstand og bag i 20 - 22 minutter. Når kagerne er bagt afkøles de på bagepladen i 5-6 minutter inden de flyttes over på en rist.
  7. Når kagerne er kolde, kan de evt. pyntes fint med smeltet hvid chokolade.

Tip

Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften