Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 91 anmeldelser

Vaniljekranse med marcipan 25

Vaniljekranse er en af julens mest elskede småkager, hvor den sprøde konsistens og den søde smag af vanilje sender en direkte tilbage til køkkenbordet i barndomshjemmet. Og hvorfor lave om på sådan en dejlig tradition. I denne opskrift får vaniljekransene et lille løft med marcipan, som tilfører kagerne en ekstra dybde og lidt mere bid - uden at gå på kompromis med den klassiske smag. En oplagt småkage at byde familie og venner i den søde juletid.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 25 stk.

  • Vaniljekranse med marcipan

  • 175 g Smør
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 250 g Hvedemel
  • 50 g Mandelmel
  • 125 g Sukker
  • 1 stk. Æg

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
Vaniljekranse 
  1. Smuldr smørret og kornene fra vaniljestangen i en skal sammen med melet.
  2. Riv marcipanen i skålen.
  3. Tilsæt mandelmelet og sukkeret, og saml dejen med ægget.
  4. Sæt dejen i køleskabet i ca. 30 min.
  5. Fyld dejen i en kødhakkermaskine med stjerneform eller i en bollesprøjte, og lav stænger på 10 cm og drej dem til kranse. Du kan også bruge en stofsprøjtepose med stjernetyl, og sprøjte kransene direkte i cirkler på bagepapir. Undlad dog at sætte dejen i køleskabet, hvis du bruger en sprøjtepose med tyl, da dejen ellers vil blive for hård at arbejde med.
  6. Bag vaniljekransene ved 200°C i 7-9 min.

Tip

Form eventuelt vaniljekranse som hjerter eller andre former.

Kagerne holder sig bedst, hvis de opbevares i en lufttæt kagedåse.

Find flere opskrifter til julebag.

Find flere opskrifter på småkager og cookies her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften