Vaniljekranse med marcipan 25
Vaniljekranse er en af julens mest elskede småkager, hvor den sprøde konsistens og den søde smag af vanilje sender en direkte tilbage til køkkenbordet i barndomshjemmet. Og hvorfor lave om på sådan en dejlig tradition. I denne opskrift får vaniljekransene et lille løft med marcipan, som tilfører kagerne en ekstra dybde og lidt mere bid - uden at gå på kompromis med den klassiske smag. En oplagt småkage at byde familie og venner i den søde juletid.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 25 stk.
-
Vaniljekranse med marcipan
- 175 g Smør
- 1 stk. Vaniljestang
- 250 g Hvedemel
- 50 g Mandelmel
- 125 g Sukker
- 1 stk. Æg
Sådan gør du
- Smuldr smørret og kornene fra vaniljestangen i en skal sammen med melet.
- Riv marcipanen i skålen.
- Tilsæt mandelmelet og sukkeret, og saml dejen med ægget.
- Sæt dejen i køleskabet i ca. 30 min.
- Fyld dejen i en kødhakkermaskine med stjerneform eller i en bollesprøjte, og lav stænger på 10 cm og drej dem til kranse. Du kan også bruge en stofsprøjtepose med stjernetyl, og sprøjte kransene direkte i cirkler på bagepapir. Undlad dog at sætte dejen i køleskabet, hvis du bruger en sprøjtepose med tyl, da dejen ellers vil blive for hård at arbejde med.
- Bag vaniljekransene ved 200°C i 7-9 min.
Tip
Form eventuelt vaniljekranse som hjerter eller andre former.
Kagerne holder sig bedst, hvis de opbevares i en lufttæt kagedåse.
Find flere opskrifter til julebag.
Find flere opskrifter på småkager og cookies her.