Cookies med chokolade, nødder og midte af nougat 16
Disse lækre chokolade-/hasselnøddecookies gemmer på en overraskelse - en blød kerne af nougat. Du kan både bage dem helt sprøde, eller bevare lidt bid i dem, alt efter hvad du foretrækker. De ubagte cookiedejskugler dyppes inden bagning i grofthakkede hasselnødder, som giver en lækker sprødhed og en bitter note, der supplerer den søde og bløde midte perfekt. En cookie der er helt oplagt til en eftermiddag i hyggens tegn, eller nemt kan tages med på tur ud af huset.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 16 stk.
- 275 g Smør
- 2 dl Sukker
- 2 dl Brun farin
- 2 stk. Æg
- 6 dl Hvedemel
- 1 tsk Vaniljesukker
- 3 tsk Bagepulver
- 0,50 tsk Salt
- 1 dl Hasselnødder
Sådan gør du
Nougatcookies
- Smelt smørret, og lad det køle af i ca. 15 minutter.
- Skær nougaten i tern.
- Rør sukkeret og den brune farin i smørret. Tilsæt et æg ad gangen.
- Bland hvedemelet, vaniljesukkeret, bagepulveret og saltet i en skål. Rør de tørre ingredienser i dejen, og vend chokoladeknapperne i.
- Del dejen i 16 stykker, tryk stykkerne flade, og læg en terning nougat i hver. Pak dejen om nougaten, og tril til kugler.
- Hak hasselnødderne groft, og læg dem på en tallerken. Dyp oversiden af kuglerne i nødderne, og sæt dem på køl i ca. 1 time.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 13-15 minutter, de skal være lidt bløde i midten.
Tip
Hvis dejen får lov at hvile længere på køl, får du en cookie, der bliver højere og mere chewy.