Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Cookies med chokolade, nødder og midte af nougat 16

Disse lækre chokolade-/hasselnøddecookies gemmer på en overraskelse - en blød kerne af nougat. Du kan både bage dem helt sprøde, eller bevare lidt bid i dem, alt efter hvad du foretrækker. De ubagte cookiedejskugler dyppes inden bagning i grofthakkede hasselnødder, som giver en lækker sprødhed og en bitter note, der supplerer den søde og bløde midte perfekt. En cookie der er helt oplagt til en eftermiddag i hyggens tegn, eller nemt kan tages med på tur ud af huset.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 16 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Nougatcookies

  1. Smelt smørret, og lad det køle af i ca. 15 minutter.
  2. Skær nougaten i tern.
  3. Rør sukkeret og den brune farin i smørret. Tilsæt et æg ad gangen.
  4. Bland hvedemelet, vaniljesukkeret, bagepulveret og saltet i en skål. Rør de tørre ingredienser i dejen, og vend chokoladeknapperne i.
  5. Del dejen i 16 stykker, tryk stykkerne flade, og læg en terning nougat i hver. Pak dejen om nougaten, og tril til kugler.
  6. Hak hasselnødderne groft, og læg dem på en tallerken. Dyp oversiden af kuglerne i nødderne, og sæt dem på køl i ca. 1 time.
  7. Forvarm ovnen til 180 grader.
  8. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 13-15 minutter, de skal være lidt bløde i midten.

Tip

Hvis dejen får lov at hvile længere på køl, får du en cookie, der bliver højere og mere chewy.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften