Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
24 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 4 anmeldelser

Småkager med marcipan og chokolade 60

Her får du en opskrift på lækre, smørbagte småkager med marcipan, dyppet i mørk chokolade. De er perfekte til julebagningen, men også til en helt almindelig kop kaffe eller som en charmerende værtindegave. Dejen forberedes dagen før, så den er klar til brug direkte fra køleskabet, når der skal bages. Skal det være endnu nemmere kan du bruge ODENSE Overtræk - så behøver du ikke at tænke på temperering af chokolade. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 60 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Marcipansmåkager

  1. Del smørret i mindre stykker, og kom stykkerne i en skål.
  2. Tilsæt flormelissen, og pisk det sammen. Vend den groft revne marcipan i dejen, og tilsæt dernæst vaniljesukkeret og hvedemelet. Saml dejen hurtigt.
  3. Beklæd en lille form på ca. 10 x 20 cm med husholdningsfilm og pres dejen ned i formen, så det bliver én stor flade. Dæk dejen til, og stil den på køl til næste dag.
  4. Tænd ovnen på 175 grader.
  5. Tag formen med dejen ud af køleskabet. Ven forsigtigt dejen ud af formen.
  6. Skær først dejen igennem på midten, så du får to aflange stænger. Skær herefter skiver ud i ca. 5 mm tykkelse, og fordel dem på bageplader med bagepapir. Endelig ikke for tæt, da de flyder lidt ud under bagning. Bag kagerne i ca. 10 min. til de er gyldne.
  7. Afkøl småkagerne på en bagerist.

Dekoration

  1. Temperer chokoladen (eller smelt overtrækket) i en skål over vandbad eller i mikroovnen, og dyp den ene ende af kagerne i chokoladen.
  2. Træk evt. en lille bagepensel gennem chokoladen på småkagen, så der dannes fine små ’riller’ i chokoladen.
  3. Læg småkagerne på en bagerist, så chokoladen størkner inden kagerne serveres.

Tip

Find flere småkageopskrifter her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften