Blommemuffins med marcipan og kanel 12
Udnyt årtidens lækre blommer, mens de er i sæson, og bag disse saftige muffins med fyld af både blommer, marcipan, kanel, kardemomme og ingefær. Kagerne er perfekte til eftermiddagskaffen, og de er nemme at pakke ned, hvis f.eks. kollegaerne på arbejdet skal forkæles med lidt sødt. Muffinsene kan med fordel nydes med lidt creme fraiche eller flødeskum.
Uden for blommesæsonen kan kagerne bages med æbler.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Kanelblommer
- 400 g modne Blommer
- 1 spsk Sukker
- 1 spsk stødt Kanel
-
Muffins
- 150 g blødt Smør
- 125 g Rørsukker
- 2 Æg
- 225 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 2 tsk stødt Kardemomme
- 2 tsk stødt Kanel
- 2 tsk stødt Ingefær
- 1 dl Mælk
-
Pynt
- Sigtet Flormelis
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Kanelblommer
- Skær blommerne i kvarte og fjern stenen.
- Kom blommerne i en skål, og vend dem med sukkeret og kanelen.
Muffins
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Rør smørret og sukkeret sammen til det er blødt.
- Rør æggene i et ad gangen.
- Bland hvedemelet med bagepulveret og krydderierne, og rør skiftevis de tørre ingredienser og mælken i dejen.
- Tilsæt groftrevet marcipan, og fordel dejen i 12 muffinsforme.
- Top med kanelblommer, og bag kagerne i ca. 20 min. Mærk efter med en kødnål, om kagerne er bagte. Hænger der dej ved, bages de lidt længere tid.
- Afkøl muffinsene på en bagerist.
- Drys kagerne med sigtet flormelis ved servering.
Tip
Find flere opskrifter på muffins og cupcakes her.