Klassens time-kage 20
Her har du opskriften på en klassisk klassens time-kage, der egner sig perfekt til at dele ud til alle vennerne i skolen. Opskriften består af en skøn chokoladekage med nødde-karameltopping, perfekt hvis børnene skal dele ud, eller blot til en hyggelig eftermiddag med familien. Følg instruktionerne herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 personer
-
Chokoladekage
- 200 g Smør
- 2 spsk Kakao
- 250 g Sukker
- 1 Vaniljestang
- 4 Æg
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1 dl Mælk
-
Nødde-karameltopping
- 100 g Smør
- 175 g Brun farin
- 1 dl Lys Sirup
- 0,50 dl Piskefløde
- 100 g Mandel- og Hasselnøddeflager
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Smelt smørret i en gryde ved lav varme, tilsæt hakket chokolade, og rør til det er helt smeltet. Tilsæt kakao og bland godt.
- Pisk sukker, vaniljekorn og æg til en luftig æggesnaps. Riv marcipanen i, og pisk igen til en luftig og cremet konsistens.
- Sigt mel og bagepulver i dejen, og rør den sammen med mælk og chokoladesmør.
- Kom dejen i en smurt bradepande ca. 20x30 cm, og bag den ca. 20 min. ved 180° C varmluft.
- Bring smør, farin, sirup og fløde langsomt i kog i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, og rør hasselnøddeflager samt revet marcipan i. Bland til sidst med fudge, og kom massen hen over kagen i et jævnt lag.
- Bag kagen i yderligere 8-10 min. ved 210°C varmluft, til toppingen er karamelliseret. Afkøl i formen, inden servering.
Tip
Se flere opskrifter på chokoladekage.