Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,25 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Klassens time-kage 20

Her har du opskriften på en klassisk klassens time-kage, der egner sig perfekt til at dele ud til alle vennerne i skolen. Opskriften består af en skøn chokoladekage med nødde-karameltopping, perfekt hvis børnene skal dele ud, eller blot til en hyggelig eftermiddag med familien. Følg instruktionerne herunder. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Smelt smørret i en gryde ved lav varme, tilsæt hakket chokolade, og rør til det er helt smeltet. Tilsæt kakao og bland godt.
  2. Pisk sukker, vaniljekorn og æg til en luftig æggesnaps. Riv marcipanen i, og pisk igen til en luftig og cremet konsistens.
  3. Sigt mel og bagepulver i dejen, og rør den sammen med mælk og chokoladesmør.
  4. Kom dejen i en smurt bradepande ca. 20x30 cm, og bag den ca. 20 min. ved 180° C varmluft.
  5. Bring smør, farin, sirup og fløde langsomt i kog i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, og rør hasselnøddeflager samt revet marcipan i. Bland til sidst med fudge, og kom massen hen over kagen i et jævnt lag.
  6. Bag kagen i yderligere 8-10 min. ved 210°C varmluft, til toppingen er karamelliseret. Afkøl i formen, inden servering.

Tip

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften