Chokoladekage med chokoladecreme og kørvel 12
Her får du opskriften på en traditionel chokoladekage med kørvel og chokoladecreme. Kagen forberedes på blot 20 minutter og passer til ethvert arrangement.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
-
Chokoladecreme
- 5 dl Piskefløde
-
Chokoladekage
- 250 g Smør
- 2 spsk Kakao
- 4 Æg
- 250 g Sukker
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1 dl Mælk
-
Pynt
- Skovsyre
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Chokoladecreme
- Chokoladecremen skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug.
- Fløde koges op og hældes over den mørke chokolade, det piskes godt sammen og sættes på køl til dagen efter så det bliver helt fast.
Chokoladekage
-
Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kakao.
-
Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med massen.
-
Vend smeltet, let afkølet, kakaosmør i dejen og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen.
-
Kom dejen i en smurt og meldrysset springform Ø 20-22 cm og bag ved 160° C i ca. 40-45 min.
-
Skær chokoladekagen ud i passende stykker.
-
Kom chokoladecremen i en sprøjtepose og afsæt en chokolade top på kagerne. Pynt evt. med skovsyre.
Tip
Se flere opskrifter på chokoladekage her.