Chokoladekage med kirsebær 12
Denne opskrift bestå af en svampet chokoladekage med kirsebær, som giver den et strejf af smagen af sommer. Følg instruktionerne herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Kage
- 125 g Smør
- 3 Pasteuriserede æg
- 2 Pasteuriserede æggeblommer
- 60 g Sukker
- 50 g Hvedemel
-
Kirsebærlage
- 160 g Kirsebær
- 300 g Kirsebærsaft
- 50 g Sukker
- 50 g Kirsebærlikør
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Chokolade og smør smeltes ved svag varme. Æg, æggeblommer og sukker piskes op, hvedemel sigtes i massen og røres sammen. Æggemassen røres herefter sammen med chokolademassen.
-
Kirsebærlagen laves ved at koge kirsebærsaften op med sukker i ca. 3 minutter. Herefter tilsættes kirsebærlikør, og lagen hældes over ca. 80 g kirsebær.
-
Chokoladedejen kommes i 12 muffinsforme, og de sidste 80 g kirsebær uden lage fordeles oveni dejen.
-
Kagerne bages ved 180° C i ca. 16 minutter. Kagerne serveres lune med kirsebærlage og kirsebær.
Tip
Velegnet til grill. Det anbefales at bruge grillens eftervarme og at sætte en uglaseret klinke eller pizzasten på grillristen, så varmen bliver jævnt fordelt.
Se flere opskrifter på chokoladekage her.