Festlig appelsin chokoladekage 14
Nem og lækker opskrift på appelsin chokoladekage - god dessert til fest.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 personer
- 5 Æg str. M/L
- 300 g Sukker
- 150 g Appelsinmarmelade
- 25 g Kakao
- 300 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 3 dl smeltet Smør
-
Pynt
- Bær
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Hak chokoladen og smelt den over vandbad.
-
Pisk æg og sukker skummende og luftigt. Tilsæt appelsinmarmelade samt revet marcipan og pisk til det er cremet og luftigt.
-
Sigt kakao, mel og bagepulver i dejen og rør den sammen med smeltet smør og den smeltede chokolade.
-
Kom dejen i en smurt meldrysset springform på ca. 22 cm i diameter og bag kagen ved 160° C i ca. 1 time og 15 minutter. Mærk efter med et træspyd om den er bagt, der må ikke sætte dej på spyddet.
-
Afkøl kagen på en rist og pynt den med marcipanlåg og dekoration til lejligheden.
Tip
Kagen kan pyntes med alt fra friske bær og krymmel til figurer af marcipan eller fondant. Kagen fungerer rigtig godt som bund for af pyntning, eksemplvis til studenten, barnedåben, børnefødselsdagen eller julekagen.
Se flere opskrifter på chokoladekage her.