Sværhedsgrad
Arbejdstid
15 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Chokoladekage med chokoladecreme 12

Vores opskrift på chokoladekage med chokoladecreme er en tidløs klassiker. Kagen kan med fordel pyntes med friske bær. Følg instruktionerne herunder. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

Sådan gør du

Chokoladecreme

  1. Chokoladecremen skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug.
  2. Fløde koges op og hældes over den mørke chokolade, det piskes godt sammen og sættes på køl til dagen efter så det bliver helt fast.

Chokoladekage 

  1. Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kakao.
  2. Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med massen.
  3. Vend smeltet, let afkølet, kakaosmør i dejen og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen.
  4. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform Ø 20-22 cm og bag ved 160° C i ca. 40-45 min.
  5. Fordel chokoladecremen på toppen af den afkølede kage og pynt med friske bær. Drys evt. med flormelis inden servering.

 

Tip

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften