Chokoladekage med chokoladecreme 12
Vores opskrift på chokoladekage med chokoladecreme er en tidløs klassiker. Kagen kan med fordel pyntes med friske bær. Følg instruktionerne herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
-
Chokoladecreme
- 5 dl Piskefløde
-
Chokoladekage
- 250 g Smør
- 2 spsk Kakao
- 4 Æg
- 250 g Sukker
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1 dl Mælk
-
Pynt
- 200 g Brombær
- 200 g Jordbær
- 200 g Blåbær
- 10 bl. frisk Mynte
- 20 g Flormelis evt.
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Chokoladecreme
- Chokoladecremen skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug.
- Fløde koges op og hældes over den mørke chokolade, det piskes godt sammen og sættes på køl til dagen efter så det bliver helt fast.
Chokoladekage
- Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kakao.
- Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med massen.
- Vend smeltet, let afkølet, kakaosmør i dejen og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen.
- Kom dejen i en smurt og meldrysset springform Ø 20-22 cm og bag ved 160° C i ca. 40-45 min.
- Fordel chokoladecremen på toppen af den afkølede kage og pynt med friske bær. Drys evt. med flormelis inden servering.
Tip
Se flere opskrifter på chokoladekage her.
Se flere opskrifter på kage her.