Sværhedsgrad
Arbejdstid
15 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
50 minutter
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Saftig chokoladekage med øl 16

Denne lækre opskrift på chokolade-ølkage kan spises hele året, og vil helt sikkert være et hit til Fars Dag og mange andre anledninger.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 16 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kakao samt hvidtøl og varm det igennem under omrøring.
  2. Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps. Tilsæt revet marcipan og pisk det godt sammen til det er let og luftigt. Rør kærnemælken i, sigt hvedemel samt bagepulver i dejen og rør det hele sammen med smørblandingen.
  3. Kom dejen i en smurt bradepande (ca. 20x30 cm.) og bag kagen ved 160° C i 35-40 min. Mærk efter med en strikkepind om kagen er bagt, der må ikke sidde dej på pinden.
  4. Afkøl på en rist og pynt med ølglasur, af øl og overtrækschokolade smeltet over vandbad.

Tip

Kagen er fryseegnet (bedst uden glasur).

Se flere opskrifter på chokoladekage her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften