Saftig chokoladekage med øl 16
Denne lækre opskrift på chokolade-ølkage kan spises hele året, og vil helt sikkert være et hit til Fars Dag og mange andre anledninger.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 16 stk.
- 250 g Smør
- 75 g Kakao
- 2,50 dl Hvidtøl
- 350 g Sukker
- 3 Æg
- 1,50 dl Kærnemælk
- 200 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
-
Glasur
- 0,50 dl Hvidtøl
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kakao samt hvidtøl og varm det igennem under omrøring.
-
Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps. Tilsæt revet marcipan og pisk det godt sammen til det er let og luftigt. Rør kærnemælken i, sigt hvedemel samt bagepulver i dejen og rør det hele sammen med smørblandingen.
-
Kom dejen i en smurt bradepande (ca. 20x30 cm.) og bag kagen ved 160° C i 35-40 min. Mærk efter med en strikkepind om kagen er bagt, der må ikke sidde dej på pinden.
-
Afkøl på en rist og pynt med ølglasur, af øl og overtrækschokolade smeltet over vandbad.
Tip
Kagen er fryseegnet (bedst uden glasur).
Se flere opskrifter på chokoladekage her.