Nem chokoladekage med friske bær 8
Chokoladekage med friske bær, chokoladeknapper, chokoladechunks og chokoladecreme. Kagen serveres afkølet.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Kage
- 250 g Smør
- 2 spsk Kakao
- 4 Æg
- 250 g Sukker
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1 dl Mælk
-
Chokoladecreme
- 5 dl Piskefløde
-
Pynt
- friske Blåbær og brombær
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Chokoladecremen skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug. Fløde koges op og hældes over den mørke chokolade, det piskes godt sammen og sættes på køl til dagen efter så det bliver helt fast.
- Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kakao.
- Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med massen.
- Vend smeltet, let afkølet, kakaosmør i dejen og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen.
- Kom dejen i to smurte springforme (ca. 15-16 cm). Drys evt. formen med mel så kagen slipper nemmere.
- Kagerne bages ved 160°C i ca. 35 min.
- Pisk chokoladecremen luftig. Stil cremen på køl, mens kagen bages færdig og afkøles.
- Når kagen er helt afkølet, deles den i 2 bunde. Fordel chokoladecremen på nederste bund. Læg den øverste bund ovenpå og pynt kagen med bær og chokoladespåner. Servér den overskydende chokoladecremen i en lille skål ved siden af, til den chokolade-elskende gæst.
Tip
Ønskes én stor kage i stedet for to små, brug da en springform på ca. 22 cm. Kagen bages i ca. 45 min.
Se flere opskrifter på chokoladekage her.