Blomsterkasse chokoladekage 24
Denne opskrift består af en kreativ chokoladekage pyntet som en flot blomsterkasse. Kagen pyntes med blomster af farvet fondant og vaffelrør. Følg instruktionerne herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 24 personer
-
Kagebunde
- 500 g Smør
- 4 spsk Kakao
- 8 Æg
- 500 g Sukker
- 500 g Hvedemel
- 4 tsk Bagepulver
- 2 dl Mælk
-
Kagecreme
- 5 dl Piskefløde
-
Pynt
- 50 stk. Vaffelrør
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Dagen før kagen serveres:
- Chokoladecremen skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug. Kog fløde op, og hæld over den mørke chokolade. Pisk det godt sammen, og sæt på køl til dagen efter, så det bliver helt fast.
- Lav gerne blomsterne dagen før for at sikre, at fondanten tørrer, og blomsterne ikke falder sammen. Rul alle fondantfarver ud i et tyndt lag. Udstik en rund cirkel til blomstens midte. Udstik blomsterbladene, 6 stk. pr. blomst. Lim blomsterbladende på den runde cirkel med vand, og ODENSE Mini Perler og ODENSE Skovbær Knas i midten af blomsten.
Serveringsdagen:
- Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kakao.
- Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med massen.
- Vend smeltet, let afkølet, kakaosmør i dejen, og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen.
- Kom dejen i en firkantet form ca. 20x30 cm. Bag kagen ved 160 °C i ca. 45 minutter.
- Pisk chokoladecremen så den bliver fast.
- Skær kanterne på kagen skarpe, og del kagen i 3 lag med en skarp kniv. Overskydende kanter og rester smuldres på en bageplade og bages sprødt ved eftervarmen i ovnen.
- Smør chokoladecremen mellem de 3 lag, og smør et tyndt lag på siderne. Drys til sidst de sprøde rester på toppen af kagen som jordbund, og sæt vaffelrør på kanterne.
Pynt:
- Udstik grønne blade, og rul grøn fondant rundt om grillspyd. Fæstn evt. enderne med vand, og lim bladene fast på stilken.
- Lim derefter stilkene fast på bagsiden afblomsterne (lavet dagen før). Læg fondantblomsterne til tørre, inden kagen pyntes færdig.
Tip
Tilsæt 1 blad husblas til chokoladecremen for et skarpere snit.
Se flere opskrifter på chokoladekage her.