Lagkage med hindbærmousse og chokolademousse 12
Leder du efter en lagkage, der både ser indbydende ud og smager fantastisk? Denne, er perfekt til enhver lejlighed, hvor der skal kræses lidt ekstra. Lagkagen består af en saftig chokoladebund og byder på både en fyldig chokolademousse og en frisk hindbærmousse. En sand smagsoplevelse, der vil begejstre gæsterne! Se opskriften nedenfor.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
-
Chokoladebunde
- 250 g Smør
- 2 spsk Kakao
- 4 Æg
- 250 g Sukker
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1 dl Mælk
-
Chokolademousse
- 2 dl Piskefløde
- 50 g Hindbær (friske)
-
Hindbærmousse
- 300 g Hindbær (frosne)
- 125 g Sukker
- Lidt Citronsaft
- 70 g Pasteuriserede æggeblommer
- 100 g Sukker
- 5 bl. Husblas
- 5 dl Piskefløde
-
Hindbærgelé
- 2 bl. Husblas
- 1 dl Hindbærsaft
- Evt. Pastafarve (rød)
-
Marcipankant
-
Marengs
- 20 g Pasteuriserede æggehvider
- 20 g Sukker
- 20 g Flormelis
-
Pynt
- Skovsyre
- Hindbær (friske)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Bunde: Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kakao. Pisk æg og sukker luftigt. Rør hvedemel og bagepulver sammen med æggemassen. Vend smeltet, let afkølet, kakaosmør i dejen og bland til sidst mælk, chokoladeknapper og chokoladechunks i dejen. Fordel dejen på 2 bageplader med bagepapir og bag dem ved 180° C i ca. 15 min. Afkøl bundende og stik 2 runde bunde ud, med en kagering Ø20-22 cm eller ringen til en springform. Skær fra den anden bund, en lang strimmel, som passer til højden på kageringen. Sæt strimlen på indersiden af kageringen og læg den en runde bund ned i, så ringen nu er foret helt med kagebund. Gem den anden runde bund, til senere i opskriften
- Chokolademousse: Den mørke chokolade hakkes. 1 dl fløde koges op og hældes over den hakkede chokolade. Rør rundt til chokolademassen bliver ensartet. Lad chokolademassen køle af, til den er ca. 40°C varm. Pisk 1 dl fløde til flødeskum og vend i chokolademassen. Tilsæt friske hindbær. Hæld moussen i kageringen med kagebund og læg den sidste kagebund ovenpå.
- Hindbærmousse: Frosne hindbær varmes op med sukker og kerner sigtes fra saften. Smag til med citronsaft. Husblassen sættes i blød i koldt vand. Æggeblommer og sukker piskes i ca. 5 minutter til en luftig konsistens. Derefter smeltes husblassen i hindbærsaften (gem 1 dl hindbærsaft til gelé) og blandes sammen med æggemassen. Pisk fløde til flødeskum og vend skummet i massen. Hæld moussen ned i formen på kagebunden. Gem evt. lidt af moussen til at forme små halvkupler (brug en lille gummiform og stil på køl) til pynt på toppen eller til at sprøjte på kagens top som pynt.
- Hindbærgelé: Husblassen sættes i blød i koldt vand. Varm 1 dl hindbærsaft op og tilfør husblas. Tilføj evt. lidt rød pastafarve, hvis farven ikke er kraftig nok. Påfør geléen oven på hindbærmoussen. Geléen kan også erstattes med en hindbærmarmelade.
- Marcipankant: Rød marcipan rulles ud i højde og bredde så det passer til kagens størrelse - marcipankanten skal dog lige være ca. 1 cm højere end kagens kant. Når kagen er kølet helt af og alle lag er i, fjernes formen, og marcipankanten sættes på siden af kagen. Tryk en lille bølgekant med fingrene i toppen.
- Marengs: Æggehvider og sukker piskes i ca. 5 minutter, indtil massen er luftig. Tilsæt flormelis og pisk en smule mere, til massen er fast.
- Pynt: De små kupler af hindbærmousse placeres rundt omkring på toppen af kagen. Marengsen sprøjtes ud som små toppe imellem kuplerne ligesom på billedet. Der kan også pyntes med skovsyre (urt) og friske hindbær.
Tip
Find flere lagkageopskrifter lige her