Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Chokolade-/Kirsebærlagkage 10

Her har du en opskrift på en drøm af en lagkage - nemlig denne lagkage, der består af chokoladebunde, der er lagt sammen med en hvid chokoladecreme og kirsebærmarmelade. Den lækre lagkage er toppet med chokoladespåner og friske kirsebær.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
Hvid chokoladecreme (skal tilberedes dagen før, den skal bruges, så den kan nå at sætte sig)
  1. Kog fløden op, og hæld over den hvide chokolade. Pisk godt sammen, og sæt cremen på køl til dagen efter, så den bliver helt fast.
  2. Næste dag piskes cremen op, så den bliver luftig og fast nok til at arbejde med.
Chokoladebunde (kan enten tilberedes dagen før, kagen skal samles, eller samme dag)
  1. Del blommer og æggehvider i hver sin skål. Rør derefter smør og 85 g sukker hvidt på en røremaskine eller med en håndmixer, til blandingen er godt luftig.
  2. Smelt chokoladen, hæld den over smørblandingen, og bland godt sammen.
  3. Kom derefter æggeblommerne i lidt ad gangen, men pas på, da chokolademassen ikke må køre alt for længe (så skiller den nemlig).
  4. Når æggene er rørt i, vendes hvedemel og bagepulver i chokoladeblandingen, og det hele vendes godt sammen til en ensartet masse. Riv marcipanen, og vend den i massen.
  5. Pisk derefter i en ny skål æggehvider og 85 g sukker til en luftig marengs, som vendes over i chokoladeblandingen. Vend godt sammen.
  6. Hæld det hele over i en smurt springform på Ø 20 cm, og bag kagen ved 175°C i 45-50 min.
Samling
  1. Når chokoladebunden er kølet helt af, tages den ud af springformen, og deles i 3.
  2. Smør et godt lag chokoladecreme på den nederste bund, smør derefter et tyndt lag kirsebærmarmelade ovenpå. Læg endnu en bund på, og smør igen et lag creme på, og en smule marmelade. Til sidst lægges den sidste bund på toppen, hvor der også smørres et lag creme og lidt kirsebærmarmelade på.
  3. Pynt lagkagen med chokoladespåner og friske kirsebær. Vend nogle af de friske kirsebær i guldstøv for et dekorativt udtryk.

Tip

Den hvide chokoladecreme skal tilberedes dagen før, den skal bruges, så den kan nå at sætte sig.

Find flere lagkageopskrifter lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften