Marcipanlagkage med bær og blomster 10
Her er opskriften på en flot lagkage der minder om forårets spring af blomster. Med sin lækre marcipanbund, vaniljecreme og bær i alle former og farver, kan man ikke gå galt i byen med denne smukke kage. Se opskriften nedenfor.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Kagebunde
- 1,50 Vaniljestænger
- 255 g Sukker
- 190 g Smør (blødt)
- 3 Æg
- 6 dl Hvedemel
- 3 tsk Bagepulver
- 2,50 dl Yoghurt naturel
- 1 Citron (usprøjtet, skallen heraf)
-
Vaniljecreme
- 2 dl Sødmælk
- 1,75 dl Piskefløde
- 0,50 Vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
- 40 g Sukker
- 30 g Maizena
- 2 stk. Pasteuriserede æggeblommer
- 1,75 dl Piskefløde til flødeskun
-
Fyld
- 500 g Jordbær skåret i halve eller kvarte (friske)
- 250 g Hindbær (friske)
- 125 g Blåbær (friske)
-
Pynt
- En håndfuld Mynte (frisk)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Kagebunde
- Flæk vaniljestængerne på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret.
- Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en hvid og luftig masse. Pisk længe til sukkeret er opløst. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk massen sammen.
- Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør til sidst yoghurt, revet marcipan og citronskal i. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform ca. Ø 20-22 cm og bag ved 160°C i ca. 40-45 min.
Vaniljecreme
- Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud.
- Kom vaniljestang og korn, eller vaniljesukker, 1 dl mælk og fløde i en gryde og bring det i kog.
- Bland sukker, maizena og æggeblommer med den resterende 1 dl mælk, i en skål, og pisk det sammen. Når mælke-flødeblandingen koger, hældes den langsomt over i skålen og det hele piskes godt sammen. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den langsomt op under omrøring. Lad cremen koge igennem et minuts tid, under omrøring inden den hældes en i skål, til afkøling. Tag vaniljestangen op. For at undgå mælkeskind på cremen mens den afkøler, kan man drysse overfladen med lidt sukker.
- Pisk den kolde creme godt igennem, så den bliver klumpfri.
- Pisk fløden let op, og vend i vaniljecremen.
Samling
- Del vaniljekagen i to ved at flække den på midten.
- Læg den nederste bund på et kagefad, og fordel lidt mindre end halvdelen af cremen ovenpå, men undgå at brede den helt ud til kanten. Top med halvdelen af de jordbærrene og halvdelen af hindbærrene.
- Læg den anden bund ovenpå, og smør resten af cremen på. Fordel resten af bærrene ovenpå.
- Slut af med blåbærrene som små blå prikker.
- Rul fondanten ud, udstik blomsterne med blomsterudstikkere, og fordel dem mellem bærrene. Læg et par grønne mynteblade rundt omkring, og server.
Tip
Både bunde og fondantblomster kan sagtens laves i forvejen, bundene skal blot pakkes ind i film og opbevares ved stuetemperatur.
Find flere lagkageopskrifter lige her.