Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Marcipanlagkage med rabarberkompot og syrlig vaniljecreme 10

Her har du en opskrift på en fantastisk lagkage med klassiske vaniljebunde lagt sammen med rabarberkompot og vaniljecreme. Lagkagen er overtrukket med marcipan og et flot fondantbånd. En skøn lagkage for hele familien.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

  • Vaniljebunde

  • 1,50 Vaniljestænger
  • 255 g Sukker
  • 190 g blødt Smør
  • 3 Æg
  • 3 dl Hvedemel
  • 3 tsk Bagepulver
  • 2,50 dl Yoghurt naturel
  • Rabarberkompot

  • 1 Vaniljestang
  • 300 g Rabarber
  • 100 g Sukker
  • Vaniljecreme

  • 3 dl Piskefløde
  • 3 dl Creme Fraiche 38%
  • 3 spsk Flormelis
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • Overtræk og pynt

  • 250 g

Sådan gør du

Vaniljebunde

  1. Flæk vaniljestængerne på den lange led, og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret.
  2. Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en hvid og luftig masse. Pisk længe, til sukkeret er opløst.
  3. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk massen sammen.
  4. Bland mel og bagepulver, og sigt det ned i æggemassen. Rør til sidst yoghurt i.
  5. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform ca. Ø 20-22 cm, og bag ved 160°C i ca. 40-45 min.

Rabarberkompot

  1. Skrab kornene fra vaniljestangen, men gem stangen.
  2. Skær rabarberne i stykker på 2-3 cm, og hæld dem i en kasserolle sammen med sukkeret, vaniljekorn og stang. Lad kompotten småkoge et par minutter, til rabarberne er møre, men stadig har lidt bid, og tag gryden af varmen. Tag vaniljestangen op, og lad kompotten køle af.

Vaniljecreme

  1. Pisk alle ingredienserne sammen med en elpisker på medium hastighed, indtil cremen er fast, men stadig blød og luftig.

Samling

  1. Flæk den afkølede bund i tre dele, og fordel halvdelen af kompotten på den nederste bund, og dernæst en tredjedel af cremen. Gentag med næste bund, og læg den tredje bund øverst. Fordel den sidste tredjedel af cremen på kagens top og sider, så hele kagen er dækket af et tyndt lag creme.
  2. Læg marcipanlåget over kagen, og sørg for, at det slutter godt til. Pensl guldstøv på toppen.
  3. Rul fondanten ud til et bånd på ca. 2-3 mm tykkelse, 5 cm bredde og 35-40 cm længde. Sæt båndet rundt om kagen, og tryk enderne let sammen. Lav et ombuk, så kagen får en lille fod.

Tip

Find flere lagkageopskrifter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften