Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 5 anmeldelser

Crème brûlée med hvid chokolade 8

Vores virkelig lækre crème brûlée med hvid chokolade er en skøn variation af den klassiske dessert. Den bløde vaniljecreme får ekstra dybde og sødme fra ODENSE Hvid Chokolade. Under det sprøde, karamelliserede sukkerovertræk gemmer sig en cremet og fyldig vanilje, der smelter på tungen. Det sprøde låg og den silkebløde creme gør hver skefuld til en lille forkælelse - en dessert, der både føles luksuriøs og er svær at sige nej til

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 stk.

  • 5 dl Piskefløde
  • 1,50 dl Sødmælk
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 7 Æggeblommer
  • Sprød sukkertop

  • 5 spsk Sukker

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Tænd ovnen på 150 °C.
  2. Hæld fløde og mælk sammen med vanilje i en gryde, og bring det i kog. Tag gryden af varmen.
  3. Hak chokoladen, og rør den i, så den smelter.
  4. Pisk æggeblommer og sukker sammen, og rør det derefter i fløden.
  5. Fordel blandingen i små ovnfaste portionsforme.
    Sæt formene i en bradepande, og hæld kogende vand i bunden, så det dækker cirka halvt op ad formene, som et vandbad.
  6. Bag i ovnen i 45 minutter. Tag dem ud, lad dem køle af, og sæt dem i køleskabet i ca. 40 minutter, eller indtil de skal serveres.

Inden servering 

  1. Drys et tyndt lag sukker over hver, og karamellisér med en lille gasbrænder. Gentag med lidt mere sukker ad gangen, indtil toppen er gylden og sprød.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften