Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Chokoladelagkage med citroncreme 8

Lagkagen her er fyldt med guldmønter af chokolade. Du kan fylde den med jeres favoritslik, f.eks. chokoladeknapper, lakridskonfekt, chokoladekarameller eller det, fødselsdagsbarnet bedst kan lide. Læg evt. et stykke madpapir i mellem kage og slik.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

  • Creme

  • 2,50 Piskefløde
  • 200 g Flødeost naturel
  • 300 g Lemoncurd
  • 1 spsk Flormelis
  • Desuden

  • 1 pk Lagkagebund (kakao)
  • 125 g Blåbær
  • 500 g Vaffelrør
  • Satinbånd
  • Slik (f.eks. guldmønter)

Sådan gør du

  1. Pisk fløden til blødt skum.
  2. Pisk flødeost og lemoncurd sammen med flormelis og vend det forsigtigt med flødeskum.
  3. Stik lagkagebundene ud med en springform, der er nogenlunde samme størrelse som kagebundene. Sæt springformen på det fad du vil anrette på og læg en lagkagebund i.
  4. Kom halvdelen af citroncremen på bunden og top med halvdelen af bærrene. Hak chokoladen og kom halvdelen oven på bærrene. Læg en bund på og gentag med creme og bær. Slut med den sidste bund og sæt kagen i køleskab i mindst 1 time eller i ca. 1 døgn.
  5. Tag kagen ud og åben springformen så kagen står flot. Ret evt. siderne til med en palet og sæt en hel række vaffelrør rundt på kagen. Bind et bånd om og sæt kagen i køleskab indtil servering, maks. 2 timer.
  6. Fyld kagen med guldmønter eller slik lige inden servering.

Tip

TIP: Lav en glasur af 2 dl flormelis, ½ dl kakao og 1 dl piskefløde, hvis du ikke vil fylde kagen med guldmønter eller andet knas.

Find flere lagkageopskrifter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften