Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 6 anmeldelser

Nem vanilje-lagkage 12

Mangler du en opskrift på en smuk men hurtig lagkage? Så har vi den helt ideelle lagkage til dig! Her får du opskriften på en nem lagekage der ikke tager lang tid at lave. Se opskriften på denne lækre vanilje-lagkage nedenfor.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
Vaniljekage
  1. Flæk vaniljestængerne på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret. Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en hvid og luftig masse. Pisk længe til sukkeret er opløst. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk massen sammen.
  2. Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør til sidst yoghurt i.
  3. Fordel dejen i tre lige store dele på hver deres bageplade med bagepapir. Smør forsigtigt de 3 klatter ud med en pallet, til en diameter på ca. Ø 20 cm.
  4. Bundene bages i ca. 15 min. ved 190 grader

Vaniljecreme

  1. Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud.
  2. Kom vaniljestang og korn, eller vaniljesukker, 1 dl mælk og fløde i en gryde og bring det i kog.
  3. Bland sukker, maizena og æggeblommer med den resterende dl mælk, i en skål, og pisk det sammen. Når mælke-flødeblandingen koger, hældes den langsomt over i skålen og det hele piskes godt sammen. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den langsomt op under omrøring. Lad cremen koge igennem et minuts tid, under omrøring inden den hældes en i skål, til afkøling. Tag vaniljestangen op. For at undgå mælkeskind på cremen mens den afkøler, kan man drysse overfladen med lidt sukker.
  4. Pisk den kolde creme godt igennem, så den bliver klumpfri.
  5. Pisk fløden let op, og vend i vaniljecremen.

Samling

  1. Læg nederste bund på et fad og smør halvdelen af vaniljecremen ud på bunden. Læg næste bund på, og smør ligeledes dette lag med vaniljecreme inden sidste kagebund lægges på som top.
Pynt
  1. Overtræk kagen med marcipanlåget. Stryg marcipanlåget ind til kagens kanter så det ikke buler. Anvend en skarp kniv til at skære evt. overskydende overtræk væk langs kanten.
  2. Rul fondanten i forskellige farver ud i et tyndt lag. Udstik sommerfugle og blomster i forskellige farver og størrelser. Pres forsigtig sommerfuglene i den rette form. Læg derefter sommerfuglen til tørre på vingerne for at sikre, at de holder formen. Pynt kagen med fondant dekorationerne. Fastgør evt. fondantdekorationerne med kagelim.

Tip

Bundene kan også stikkes ud i ønskede forme, for at opnå en skarpere kant.

Find flere lagkageopskrifter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften