Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
30 minutter
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Sommerlagkage 10

Mangler du en opskrift på en skøn, frisk sommerlagkage, der er let at lave og klar på maks. en halv time? Så får du opskriften her? Kagen består af "hjemmebragte" lagkagebunde, vaniljeflødeskum, friske bær og et marcipanlåg. På toppen kan der foruden skum og bær pyntes med dekorativ lyserød ruby chokolade med naturligt farveindhold. En skøn sommerdessert, der selvfølgelig kan nydes hele året.  

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

  1. Skyl bærrene og nip jordbærrene. Skær de største i mindre stykker.
  2. Pisk fløden til skum med vaniljesukkeret.
  3. Fordel 2/3 af vaniljeskummet og bærrene, mellem lagkagebundene.
  4. Smør toppen af lagkagen, med et tyndt lag af noget af den resterende 1/3 vaniljeskum, og læg marcipanlåget på.
  5. Kom den sidste rest af vaniljeskummet i en sprøjtepose med tyl, og lav små toppe på lagkagen. Pynt med bær mellem skumtoppene.

Tip

Pynt evt. med Ruby chokolade-medaljoner:

Temperer ODENSE Ruby chokolade, og smør det ud på et stykke bagepapir. Lav mønster i chokoladen, med bagsiden af en ske, inden chokoladen sætter sig. Udstik små medaljoner, med en udstikker, lige inden chokoladen sætter sig helt.

Find flere lagkageopskrifter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften