Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
4 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 8 anmeldelser

Nøddekage med nougatcreme 14

Forsød dine gæster med denne lækre nøddekage. Bundene laves bl.a. af vores gode ODENSE marcipan, mens vores nougat gør kagecremen lækker og giver den et strejf af hasselnøddesmag. For ikke at få nougatcremen for sød tilsættes sjat kaffe. Kagen samles skiftevis med et lag af marcipanbunde og et lag af nougatcreme. Brug den sidste del af cremen til at dekorere kagen og servér med chokoladespåner, mix crisp og kaffe knas

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 14 stk.

Sådan gør du

Nøddebund

  1. Start med at komme hasselnødderne i en blender, og kør til de er findelt.
  2. Riv marcipanen groft.
  3. Kom marcipanen i en skål med de blendede hasselnødder, flormelis og hvedemelet, og rør godt sammen.
  4. Kom æggehviderne i en anden skål, og pisk dem stive.
  5. Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk til marengsen er sej.
  6. Ved marcipanblandingen i marengsen, og fordel massen på to bageplader med bagepapir i runde cirkler på ca. 20 diamater. (Alternativt i to smurte springforme med bagepapir i bunden).
  7. Bag nøddebundene ved 140°C i ca. 1 time.
  8. Afkøl bundene på to bageriste.

Nougatcreme

  1. Kom 2 dl piskefløde i en lille gryde, og varm det op til det koger.
  2. Skær nougaten i tern, og smelt den i den varme fløde.
  3. Opløs kaffen i kogende vand, og rør det i nougatblandingen.
  4. Sæt nougatblandingen i køleskabet, indtil den er afkølet.

Samling

  1. Træk forsigtigt bagepapir af bundene, og læg en bund på et fad eller en tallerken.
  2. Fordel halvdelen af nougatcremen på den ene bund, og læg den anden bund over.
  3. Smør resten af nougatcremen på kagen, og sæt kagen i køleskabet et par timer inden servering.
  4. Pynt med chokoladespåner, mix crisp og kaffe knas lige før kagen serveres. 

 

Tip

Find endnu flere lækre lagkageopskrifter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften