Nem lagkage med nougatcreme 12
Denne opskrift på lagkage med nougatcreme er hurtig at lave og et god bud på en begynder-lagkage eller en børnevenlig opskrift – hvor smagen stadig er i højsædet. Pynt den med sæsonens bær og du har en perfekt kage til kaffebordet eller desserten. Du kan læse opskriften herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
- 
        Lagkage
- 5 dl Piskefløde
- 3 Lagkagebunde (mørke)
- 
        Pynt
- Brombær (friske)
- Blåbær (friske)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
                    
                - 
Nougatcreme: Nougaten skæres i mindre stykker og kommes op i en skål, som tåler varme. Derefter smeltes nougaten over et vandbad. Temperaturen må ikke overstige 30 grader. Det er vigtigt, at nougaten ikke bliver for varm.
- 
Fløden piskes til en tyk flødeskum, så den ikke flyder ud, når den samles med den varme nougat.
- 
Den piskede flødeskum vendes over i nougaten, hvor den røres til en creme.
- 
Lagkagebund og creme lægges skiftevis i 3 lag med creme på toppen.
- 
Derefter pyntes kagen med friske blåbær og brombær, samt chokoladespåner, der er vendt i bronzestøv (som på billedet).
Tip
Du kan evt. bage dine lagkagebunde selv
Find flere lagkageopskrifter lige her.