Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Små lagkager med hindbær 6

Små, delikate lagkager, som kan pyntes akkurat efter lyst og behov. Det er sjovt at få sin egen lille kage, i stedet for at dele en stor, og med fondantens uendelige muligheder, kan man pynte så langt kreativiteten rækker. Det er nemmest at få lagkagerne til at holde deres form, hvis man har nogle forme (bageringe), de kan stå og sætte sig i. De fås i velassorterede isenkræmmere til beskedne beløb. Tilbehør: en bagering på ca. 8 cm i diameter, evt. 6 små forme

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 stk.

  • 6 Æg (str. XL)
  • 150 g Sukker
  • 100 g Hvedemel
  • 50 g Kartoffelmel
  • Hindbærskum

  • 2 dl Piskefløde
  • 2 dl Creme Fraiche 38%
  • 4 spsk Flormelis
  • 1 Vaniljestang (kornene herfra)
  • 0,50 glas Hindbærmarmelade
  • Overtræk

  • Pynt

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 210˚C almindelig varme. Beklæd en stor bradepande eller to små med bagepapir.
  2. Pisk æggene hvide og skummende sammen med sukkeret. Det er vigtigt at piske masser af luft ind i æggesnapsen her, da det gør de færdige bunde lette og luftige. Sigt mel og kartoffelmel i æggesnapsen og vend forsigtigt rundt indtil melet er blandet godt i massen og til den er ensartet.
  3. Fordel dejen bradepanden/panderne og bag dem i ovnen i 6-8 minutter til bunden er gylden og gennembagt. Når bunden er helt afkølet, bruges bageringen til at stikke 12 bunde ud.
  4. Pisk fløden med creme fraiche, flormelis og vanilje til en hvid creme. Den har konsistens som en meget cremet flødeskum. Smør alle bundene med hindbærsyltetøj i et tyndt lag. Har du bageringe, kan du forsigtigt trykke 6 bunde ned i hver ring. Vær opmærksom på at ringene skal stå på et plant underlag, som kan komme på køl. Fordel 2/3 af flødecremen over de 6 af bundene og læg de resterende bunde med syltetøjet nedad ovenpå. Fordel resten af flødecremen oven på den øverste bund i et tyndt lag og sæt kagerne på køl i nogle timer, evt. natten over. Det får cremen til at sætte sig, og gør det nemmere at arbejde med kagerne, når marcipanen skal på.
  5. Overtræk: Rul den lyserøde marcipan ud til en tykkelse på 2 -3 mm, brug evt. lidt flormelis. Tryk tre cirkler ud på ca. 14 cm i diameter. Gør det samme med den færdigt udrullede marcipan. Tryk forsigtig marcipanlågene på lagkagerne, det er vigtigt at siderne også sidder til. Vend forsigtigt kagen rund i hånden, og tryk let siderne fast på undersiden af lagkagen. Skær det overskydende marcipan fra, hvis der er meget marcipan i bunden. Pynt kagerne med marcipanroser og –blade eller et fint ”M” med hjerter (se billedet). Der er brugt forskellige farver pink og lyserød til rosen, for at give den et mere naturalistisk look.

Tip

Kagerne kan sagtens holde sig 3-4 dage på køl, hvis de står lufttæt i en beholder. Desuden kan man sagtens lege med at overtrække kagerne med forskellige farver marcipan. Det giver et sjovt og festligt look.

Find flere lagkageopskrifter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften