Karamelbrownie 14
Prøv vores opskrift på den lækreste karamelbrownie, hvor den traditionelle mørke chokolade er erstattet med hvid chokolade med karamelsmag. Det giver dig en hvid brownie, der også kaldes en blondie, og med den skønneste karamelsmag. Den færdigbagte karamelbrownie toppes med lækker karamelganache, så du får dobbelt op på karamelsmag og dobbelt op på lækkerhed.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 personer
- 180 g Smør
- 150 g Sukker
- 3 stk. store Æg
- 150 g Hvedemel
- 0,50 dl Piskefløde
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rør sukker, smør og marcipan (150 g) blødt og cremet. Pisk først ægget i og dernæst æggeblommer i en ad gangen og pisk mindst 1 min. for hver. Sigt mel og bagepulver i dejen og rør den sammen med mælk.
-
Kom dejen i en smurt bradepande ca. 20*30 cm og bag den 15 min. ved 175°C.
-
Bring langsomt rabarber, sukker (125 g) og vaniljekorn i kog og lad det koge 5 min. til en tyk kompot.
-
Pisk æggehviderne stive, pisk sukkeret i lidt ad gangen og pisk til en sej marengs. Vend revet marcipan (50 g) i.
-
Smør rabarberkompotten ud på kagen i et jævnt lag og kom marengsen henover. Drys med kokos og bag kagen i yderligere ca. 15 min., til marengsen er gylden og sprød. Afkøl inden servering.
Tip
Find flere opskrifter på kager lige her.