Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
3 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 9 anmeldelser

Enhjørningekage 20

Med denne opskrift hjælper vi dig i mål med en af vores mere avancerede kager. Her får du nemlig opskriften på en ekstraordinær enhjørningekage, der bl.a. er lagt sammen med mazarinbunde og hvid chokolademousse. Pynt kagen, så den ligner din helt egen unikke enhjørning - så garanterer vi, at du bliver dagens kvinde eller mand i skysovs.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 personer

Sådan gør du

  1. Bland marcipan og sukker godt sammen. Tilsæt smørret lidt ad gangen, og tilsæt derefter også æggene et ad gangen. Vend hvedemel og kakaopulver i til sidst. Kom massen i 2 springforme (Ø20 cm). Bag mazarinbundene ved 160°C i ca. 40 min.
  2. Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Kog 4 dl fløde op, og hæld den over chokoladen. Vrid husblassen fri for vand, og kom den i chokoladen. Pisk det hele godt sammen til en ensartet masse.
  3. Del massen i tre lige store dele, og tilsæt forskellige farver frugtsaft i hver masse. Lad cremerne køle af til stuetemperatur. Pisk 4 dl piskefløde til flødeskum, og vend den i de 3 cremer.
  4. Samling: Del kagebundene i 6 bunde, og læg kagen sammen med bund, mousse, bund, mousse osv. i en høj ring (gem en smule af moussen til at pynte kagen med). Sæt derefter kagen på køl.
  5. Smør kagen med et tyndt lag chokolademousse for at marcipanen kan sidde fast. Udrul 600 g overtræksmarcipan, og overtræk kagen.
  6. Pynt: Brug 200 g hvid overtræksmarcipan til at lave øjne, øre og horn til enhjørningen. Udstik også små stjerner og hjerter. Pensl øjne, horn og stjernerne med guldstøv.
  7. Fyld de gemte mousser i sprøjteposer med stjernetyller, og sprøjt stjerner på kagen, fx som på foto.
  8. Pynt kagen færdig med horn, øjne, øre og stjerner. Brug en smule alkohol til at sætte øjne, øre og horn fast med.

Tip

Find flere lagkageopskrifter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften