Sværhedsgrad
Arbejdstid
1,5 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
3 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Mazarinkage med chokolade, havtorn og passionscreme 6

Hvis du følger vores opskrift på mazarinkage med chokolade, marcipan og to skønne lag af havtornssyltetøj og passionscreme, er du godt klædt på til nytårsaften. Du får 6 stk. velsmagende desserter, som smager skønt og pynter på nytårsbordet. Opskriften kræver, at du sætter minimum 1,5 time af til forberedelse, men resultatet er det hele værd!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 stk.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og stil temperaturen på 180°C.
  2. Rør smør, sukker og marcipan blødt og cremet. Pisk æg, æggeblomme og mel i dejen og rør godt. Vend til sidst smeltet chokolade i og fordel dejen i en stor springform eller lille bradepande 15x20 cm.
  3. Bag kagen i ca. 20 min. og lad den køle godt af. Udstik dejen i små runde cirkler ca. 6 cm i diameter og kom dem i bunden af en form/ring med samme diameter. Smør bunden med havtorn.
  4. Sno et stykke halvstift plast omkring, så formen bliver mindst 10 cm høj.
  5. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn luftigt. Halvér passionsfrugterne, skrab kødet ud og passér det gennem en sigte over i æggesnapsen.
  6. Smelt husblassen over vandbad og rør den i passionscremen i en tynd stråle.
  7. Pisk æggehviderne stive og luftige. Pisk fløden til flødeskum og vend den og æggehviderne i den cremede passionscreme. Fordel cremen oven på bundene og sæt dem i køleskabet i mindst 2 timer til cremen er stivnet og har sat sig.
  8. Smelt chokoladen over vandbad og kom den i en sprøjtepose.
  9. Fjern forsigtigt ringen og dernæst plaststikken. Pynt kanten med chokolade og toppen med hakkede brændte mandler.

Tip

Du kan sprøjte chokoladen ud på et stykke plastik i forskellig eformer og brude det som pynt. Se også ideer til chokoladepynt under Tips & Tricks.

Find flere opskrifter på desserter lige her.

Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften