Nem pavlova med bær 8
En god sommerdessert er en lækker pavlova, som består af en marengsbund med marcipan, toppet med flødeskum, friske sommerbær og til slut et drys formelis. Du kan let lave din pavlova dagen inden servering, så du blot skal piske flødeskum og afpynte.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
- 1 dl Æggehvide
- 0,50 tsk Eddike
- 150 g Flormelis
- 2,50 dl Piskefløde
-
Pynt
- 500 g friske Bær fx jordbær og hindbær
- Flormelis
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af flormelis til stift skum. Vend resten af flormelis i, og pisk videre, til det hele er stift igen. Riv marcipanen i marengsmassen, og vend det hurtigt sammen.
-
Læg marengsen som et stort bjerg på en bageplade med bagepapir. Gå efter en diameter på 20-25 cm. Bag i 30-40 minutter ved 150°C, så den er sej og karamelagtig i midten. Sæt den til køling på en rist.
-
Pynt med flødeskum og masser af bær umiddelbart inden servering. Slut evt. af med et drys flormelis og karamelsauce.
Tip
Denne pavlova kan sagtens bages flere dage i forvejen - opbevares ved stuetemperatur i en kagedåse i op til en uge inden servering.