Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 16 anmeldelser

Klassisk chokolademousse med marengstop 8

Her får du opskriften på en klassisk chokolademousse lavet med chokolade, piskefløde, æg, sukker og husblas. Opskriften er lidt mere krævende at udfører, end Nem chokolademousse, men smagen af chokolade og den ekstra cremede konsistens er det hele værd, og gør desserten den svær at modstå - både for store og små dessertelskere. Her er moussen pyntet med marengs på toppen for at gøre desserten ekstra festlig, som eksempelvis nytårsdessert. Mousseopskriften kan også bruges til fyld i lidt mere ambitiøse kager.

 

 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 stk.

  • 3 bl. Husblas
  • 110 g Pasteuriserede æggeblommer
  • 20 g Sukker
  • 3 dl Piskefløde
  • 120 g Pasteuriserede æggehvider
  • 0,50 dl Piskefløde
  • Pynt

  • 100 g Pasteuriserede æggehvider
  • 200 g Flormelis

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Læg husblasen i blød i rigeligt med koldt vand.
  2. Smelt chokoladen.
  3. Pisk æggeblommerne med sukkeret, til en lys og cremet æggesnaps.
  4. Pisk de 3 dl piskefløde til en let skum.
  5. Pisk æggehviderne stive.
  6. Smelt husblasen i den ½ dl piskefløde, i en lille gryde eller i mikroovnen, og bland det i æggesnapsen.
  7. Tilsæt den smeltede chokolade til æggesnapsen, og pisk massen gundigt og hurtigt sammen.
  8. Vend forsigtigt, men effektiv, først flødeskum, og så de stiftpiskede æggehvider, i.
  9. Anret moussen i glas og sæt dem i køleskabet til moussen har sat sig. Den kan fint stå i køleskabet til dagen efter.
  10. Pynt: Pisk æggehviderne med flormelissen til en sej og tyk marengs. 
  11. Sprøjt marengsen smukt op i en top på chokolademoussen og brænd den med en lille brænder, lige inden servering.

Tip

Kan med fordel laves dagen før.

Find flere dessertopskrifter lige her eller vores andre nytårsopskrifter.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften