Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
12 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Citroncreme med marcipancrumble 4

Vores skønne citroncreme med marcipancrumble indeholder mange lækre ingredienser, som f.eks. frisk citronsaft, frisk timian, hvid hakket chokolade og den skønneste marcipan. Hele herligheden kan med fordel anrettes i flot service og serveres som nytårsdessert, også selvom opskriften kun tager 1,5 time at følge.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 4 personer

Sådan gør du

Citroncreme
  1. Kog citronsaft og fløde op og hæld den over den hakkede hvide chokolade. Rør indtil chokoladen er smeltet og kom derefter husholdningsfilm over.
  2. Sæt på køl til dagen efter.
Chokolademousse
  1. Kog fløden op og hæld den over den hakkede lyse chokolade. Rør indtil chokoladen er smeltet og sæt den til side indtil den har stuetemperatur.
  2. Pisk fløden til flødeskum og vend den i chokoladecremen.
  3. Hæld chokoladecremen i en skål og sæt den på køl til dagen efter.
Marcipancrumble
  1. Bland alle ingredienser til en crumble, som derefter smuldres ud på en bageplade med bagepapir.
  2. Bag (varmluft) ved 200° C i ca. 12-15 min. indtil crumblen har en flot lysebrun farve.
Marengs
  1. Pisk æggehviderne sammen med sukkeret til en fast marengs.
Samling
  1. Læg marengs-klumper ned i en dyb skål med en ske og brænd den gylden på overfladen med en gasbrænder.
  2. Pisk citroncremen en smule tykkere og fordel små skefulde rundt om marengsen. Læg også små skefulde lys chokolademousse ned i skålen sammen med marengs og citroncreme.
  3. Sprøjt små toppe med pistaciemasse ned i cremen.
  4. Drys til sidst med marcipancrumble ud over desserten og pynt af med frisk timian.

Tip

Find flere dessertopskrifter lige her. 

Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften