Fragilité kage med marcipan og mocca chokoladecreme 10
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
- 8 Æggehvider
- 250 g Sukker
- 250 g Mandler eller hasselnødder (hakkede)
-
Moccacreme
- 100 g Kaffebønner
- 5 dl Piskefløde
-
Pynt
- 5 stk. Vaniljestænger (flækkede)
Sådan gør du
-
Læg de hakkede nødder på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 °C i 5 minutter indtil de er gyldne. Afkøl dem på en rist.
-
Pisk æggehvider og sukker stift. Riv marcipanen i, kom nødderne i og vend det hele forsigtigt rundt. Fordel massen med en tykkelse på ca. ½ cm på en bageplade med bagepapir. Bag det ved ca. 180 ° C i ca. 25 minutter til det bliver gyldent og sprødt. Når der er 4-5 minutter tilbage af bagetiden, lægges vaniljestængerne (som du har dyppet i sukker) ind til de bliver sprøde (du kan med fordel bruge kornene i en anden opskrift). Afkøl det hele på en rist dog med fragilitebunden opad.
-
Hak chokoladen i små stykker og kom det i en skål. Kaffebønner og piskefløde koges op - sigt det derefter over chokoladen. Rør rundt indtil chokoladen er helt smeltet. Stilles på køl i mindst 6 timer, hvorefter den piskes op til en cremet konsistens (pas på det ikke skiller).
-
Del fragilitebundene i ca. 18-24 lige store stykker og byg derefter hver dessert op med moccacreme imellem bundene, således desserten består af 3-4 lag, som vist på billedet. Pynt til sidst med stykker fra de sprøde vaniljestænger og drys med lidt ekstra nødder. Velbekomme!
Tip
Find flere dessertopskrifter lige her.