Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
7 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Fragilité kage med marcipan og mocca chokoladecreme 10

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

  1. Læg de hakkede nødder på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 °C i 5 minutter indtil de er gyldne. Afkøl dem på en rist.
  2. Pisk æggehvider og sukker stift. Riv marcipanen i, kom nødderne i og vend det hele forsigtigt rundt. Fordel massen med en tykkelse på ca. ½ cm på en bageplade med bagepapir. Bag det ved ca. 180 ° C i ca. 25 minutter til det bliver gyldent og sprødt. Når der er 4-5 minutter tilbage af bagetiden, lægges vaniljestængerne (som du har dyppet i sukker) ind til de bliver sprøde (du kan med fordel bruge kornene i en anden opskrift). Afkøl det hele på en rist dog med fragilitebunden opad.
  3. Hak chokoladen i små stykker og kom det i en skål. Kaffebønner og piskefløde koges op - sigt det derefter over chokoladen. Rør rundt indtil chokoladen er helt smeltet. Stilles på køl i mindst 6 timer, hvorefter den piskes op til en cremet konsistens (pas på det ikke skiller).
  4. Del fragilitebundene i ca. 18-24 lige store stykker og byg derefter hver dessert op med moccacreme imellem bundene, således desserten består af 3-4 lag, som vist på billedet. Pynt til sidst med stykker fra de sprøde vaniljestænger og drys med lidt ekstra nødder. Velbekomme!

Tip

Find flere dessertopskrifter lige her. 

Produkter i opskriften