Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
4 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 36 anmeldelser

Hvid chokolademousse med passionsfrugt og appelsin gelé 14

Denne skønne opskrift er lidt mere tidskrævende end de fleste, men resultatet er fantastisk. Den søde chokolademousse får et frisk pift af den lækre gelé af appelsin og passionsfrugt. Bunden sørger for en smagfuld base, hvor der også er plads til lidt nougatcrunch. Prøv den f.eks. til nytårsaften eller en anden festlig lejlighed. Du finder instruktionerne herunder.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 14 stk.

  • Marcipanbund

  • 2 Æg
  • 100 g Sukker
  • 50 g Hvedemel
  • 0,50 tsk Bagepulver
  • 50 g Smør (smeltet)
  • Nougat crunch

  • 75 g Hasselnøddekerner
  • 0,50 dl Sukker
  • Hvid chokolade mousse

  • 6 bl. Husblas
  • 2 dl Sødmælk
  • 5 dl Piskefløde
  • Gelé

  • 4 bl. Husblas
  • 4 stk. Passionsfrugter
  • 2 dl Appelsinjuice (friskpresset)
  • 0,50 dl Sukker

Sådan gør du

  1. Pisk æg og sukker skummende. Riv marcipanen i og pisk til det er luftigt og cremet. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og vend det i æggemassen med let hånd sammen med smeltet smør.
  2. Fordel dejen i en bradepande 20x30 cm. beklædt med bagepapir Bag bunden ca. 12 min. ved 200°C, afkøl på bagerist, løft kagen op og træk bagepapiret af. Placér kagen på et nyt stykke papir og sæt en firkantet bagering omkring.
  3. Rist hasselnødderne på en tør pande og gnid skallen af i et viskestykke. Smelt sukkeret på panden og vend nødderne her i. Hæld dem ud på et stykke bagepapir og afkøl. Hak nødderne og bland med smeltet nougat. Smør blandingen ud på kagen og afkøl.
  4. Læg husblassen i blød 5-10 min. i koldt vand, pres vandet fra.
  5. Bring sødmælk i kog og smelt husblassen heri. Tilsæt finthakket hvid chokolade og rør til det er smeltet. Afkøl til stuetemperatur så chokoladecremen stadig er blød.
  6. Pisk fløden til flødeskum og vend den i cremen. Fordel cremen oven på nougatcrunchen, glat så overfladen er lige og sæt kagen i køleskabet.
  7. Læg husblas i blød i koldt vand.
  8. Halver passionsfrugterne og skrab kødet ud. Passér frugtkødet gennem en sigte så kernerne sies fra. Sigt appelsinsaften gennem samme sigte så de to safter blandes. Smag saften til med sukker og rør smeltet husblas i lidt ad gangen.
  9. Hæld den kolde men stadig flydende saft ud over kagen og sæt den tilbage i køleskabet til geleen er stivnet.
  10. Skær kagen ud i passende stykker og servér med nougat sauce. Suppler evt. med lakridssauce.

Tip

Find flere dessertopskrifter lige her. Se flere opskrifter på chokolademousse her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften