Chokolademousse i tre lag 4
I denne opskrift guider vi dig til, hvordan du laver triple chokolademousse med et lag mørk, lys og hvid chokolademousse. Den ultimative chokoladesymfoni. Opskriften er perfekt til dig, der gerne vil forberede desserten dagen forinden, da moussedesserten meget gerne må stå på køl til dagen efter. Denne tre lags chokolademousse er oplagt som både nytårsdessert eller en festlig dessert til en af sommerens mange fester som eksempelvis konfirmation eller studentergilde. Her er moussen støbt skråt i glassene og pyntet med friske blåbær og spiselige blomster.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 4 personer
-
Mørk chokolademousse
- 1 dl Piskefløde
- 1 dl Piskefløde (piskes til flødeskum)
-
Lys chokolademousse
- 1 dl Piskefløde
- 1 dl Piskefløde (piskes til flødeskum)
-
Hvid chokolademousse
- 1 dl Piskefløde
- 1 dl Piskefløde (piskes til flødeskum)
-
Pynt
- 1 Evt. med friske bær, såsom Blåbær , mynteplade eller spiselige blomster
Sådan gør du
- Hak den mørke chokolade, og kom den i en skål. Kog fløden op, og hæld den over chokoladen. Pisk godt sammen og sæt den til side, til den har stuetemperatur.
- Pisk fløden til flødeskum, og vend den sammen med chokolademassen.
- Fordel den mørke chokolademousse i bunden af 4 glas. Vil du gerne danne et skråt mønster, som på billedet, find da 4 glas, som dine mousse glas kan stå i. Læg film i de 4 nederste glas, så de glas, du skal anrette i, ikke skrider. Sæt "glastårnene" med de 4 skrå mousseglas øverst i køleskabet eller i fryseren, indtil den mørke chokolademousse har sat sig.
Lys og hvid chokolademousse
- Lys chokolademousse og hvid chokolademousse laves efter samme fremgangsmåde. Når det mørke lag af chokolademousse har sat sig, kan glassene tages ud. Vinkl glassene, sådan som du vil have det andet lag arrangeret i glassene. Fyld lys chokolademousse i glassene. Sæt igen "glastårnene" på køl eller frys, inden du gentager processen med den hvide chokolademousse. Glassene må gerne stå på køl til dagen efter.
- Inden servering kan du eventuelt pynte med friske bær eller spiselige blomster.
Tip
Find flere dessertopskrifter lige her, og se alle vores chokolademousse her.